Videoregistratie Hybrid Drums Experience 2020 - met Remi Lauw, Stefan Kruger, Claudio Arduini en Jordi Geuens

video's en extra's bij het verslag in Interface 238, mei 2020

xtra 07-05-2020 08:21

Dinsdag 10 maart was in Q-Factory Amsterdam de tweede editie van de Hybrid Drum Experience. Dit door Interface, Slagwerkkrant en Ableton georganiseerde evenement gaf een uniek kijkje in de keuken van de hedendaagse hybride drummer; de drummer die akoestische drums combineert met e-drums, modules en laptop. Oscar Kraal was de host van deze avond en tevens schrijver van het artikel in Interface 238 (mei 2020). Hieronder vind je de integrale videoregistratie (in vier delen) plus een lekkere aftermovie!

In de eerste editie van Hybrid Drums Experience, juni 2019, traden hybride drummers Nicky Hustinx, Michael Schack, Yori Olijslagers en Jasper Meurs aan. In de 2020-editie zagen we workshops en performances van:

 • Remi Lauw 
  Ableton-tech voor live producties van Lil Kleine en Lost Frequencies

 • Jordi Geuens 
  Selah Sue, New Hammond Sound Project

 • Claudio Arduini 
  Oscar And The Wolf

 • Stefan Kruger met toetsenist Stefan Schmid 
  Zuco 103

Ze gaven tijdens de tweede editie van Hybrid Drums Experience uitleg over hun werkwijze, de aller tofste features en de do’s and don’ts van werken met Ableton Live in een hybride drumset-up anno 2020.

Bekijk hier de integrale videoregistratie in 4 delen, en de aftermovie.Lees het volledige verslag plus interviews in Interface 238 (mei 2020). Release op 7 mei 2020.  

Bestel deze editie bij ons via Muziekmagazines.nl

Videoregistratie 2019-editie
In 2019 hebben we de eerste editie van Hybrid Drums Experience georganiseerd, met Nicky Hustinx, Michael Schack, Yori Olijslagers en Jasper Meurs. Bekijk die videoregistratie ook op Interface.nl. 
Klik hier.

 

 

zoeken
zoeken