Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar in videoserie StageCoach Sessions door Jay-P

Jan-Peter Beijersbergen a.k.a. Jay-P laat in vier video's zijn microfoonkeuzes zien en horen

xtra 25-06-2020 13:11

Opnemen van gitaar is een vak. Jay-P is te horen op maar liefst 500 albums, is vaste gitarist van Rob de Nijs en heeft zijn eigen studio in Zwolle. Hij weet dus van de hoed en de rand. In deze eerste StageCoach Sessions videoserie voor Interface legt hij alles uit over de microfoonkeuzes bij het opnemen van elektrische gitaar. En hij laat natuurlijk ook de resultaten horen.

We kregen vorig jaar de smaak te pakken met onze videoserie Aquarium Sessions; miniconcerten, tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd. 
Daarom presenteren we dit jaar daarnaast ook de gloednieuwe StageCoach Sessions; een initiatief van Matthieu Brandt dat hij samen met de magazines in onze uitgeverij uitrolt. 
De video’s, gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live opnamen van bands, instructievideo’s per muzikant met workshops inclusief tabs en notenwerk, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.

In deze editie starten we met de videoserie Gitaar in de studio -Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar door Jan Peter Beijersbergen a.k.a. Jay-P. 

Jay-P
Naast een veelgevraagd live-gitarist (hij is o.a. vaste gitarist van Rob de Nijs) is Jan-Peter Beijersbergen een van de meest opgenomen Nederlandse gitaristen met meer dan 500 cd-opnamen op zijn conto. In de studio voelt hij zich op z’n gemak. Of het nou gaat om rock, blues, singer-songwriter, pop of gospel, Jay-P heeft z’n partijen er meestal rap en goed op staan. We bezochten Jay-P in zijn eigen studio in Zwolle en maakten er de volgende video's. 

Part 1: Introductie
Uitgebreide uitleg over microfoonkeuzes voor het opnemen van elektrische gitaar door Jay-P.

Part 2: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - solo
Shure SM57, Royer R-10, Shure SM57 i.c.m. R-10, Beyerdynamic M-160, ook i.c.m. SM57, Audio-Technica ATM250 DE, MS-opstelling met 2 x M-Audio Sputnik.

Part 3: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - met backingtrack 1
Shure SM57, Royer R-10, SM57 i.c.m. R-10

Part 4: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - met backingtrack 2
Beyerdynamic M-160, ook i.c.m. SM57, Audio-Technica ATM250 DE, MS-opstelling met 2 x M-Audio Sputnik.

Part 5: Rigtour

Part 6: Interview

Ons Youtube-kanaal 
Vind alle video's ook op ons Interface Youtube-kanaal. Abonneer je op het kanaal en klik het belletje aan, dan wordt je altijd gewaarschuwd als we nieuwe videos hebben geupload!  

Interview in Interface
Lees ook het interview met Jay-P in Interface 239, juni-juli 2020. Nu in de winkel. Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken