Het Martin Garrix Interface interview

Groot interview in Interface april-mei 2021 - Allerlei extra's hier op Interface.nl

xtra 19-03-2021 11:03

Zijn kersverse hit Pressure is alweer 20 miljoen keer beluisterd of bekeken, maar ook Martin Garrix kan daar op dit moment live helemaal niks mee. Hij zit thuis. Voordeel? Tijd voor ons, ondanks zijn doorlopende productieacties. Met microfoonpunten door z’n hele huis, een Yamaha vleugel paraat en natuurlijk z’n FL Studio altijd binnen handbereik, kan hij er flink tegenaan. ‘Thuis’ wisselt hij af met opnamesessies in z’n eigen studiocomplex STMPD recording studios in Amsterdam. In het interview in Interface 244, april-mei 2021, vertelt hij uitgebreid aan Paul Tingen hoe hij z’n producties aanpakt. Hier op Interface.nl kun je het artikel downloaden wat we een paar maanden geleden over zijn STMPD recording studios publiceerden en laten we enkele video's met Martin zien!

Behalve dj-producer is Martin Garrix ook initiatiefnemer-eigenaar van een eigen studio en label. In Interface 242 (dec 2020), publiceerden we een uitgebreid artikel over de STMPD recording studios, een complex van acht studio’s in Amsterdam, dat hij in 2017 overnam en enorm uitbreidde.

Martin Garrix: ‘Met STMPD studios willen we enerzijds de songwriting- en muziekproductiescene in Amsterdam een flinke boost geven, en anderzijds ook de audio-postproductie-industrie naar een hoger plan tillen. De studio was eerst bekend als FC Walvisch, waar al heel veel beroemde artiesten muziek hadden opgenomen. Ik kwam daar jaren terug al omdat David Guetta er ook altijd een studio huurde. Op dat moment maakte ik nog alle muziek op mijn slaapkamer en was ik meteen onder de indruk van de studio; ik had nog nooit zoiets gezien. Uiteindelijk ben ik er jaren later eigenaar van. Bizar! Ik gebruik de studio’s zeker ook zelf; het is een plek waar ik graag ben, en er zijn oneindig veel mogelijkheden om dingen te nemen. We hebben er bijvoorbeeld voor mijn track Dreamer een volledig gospelkoor opgenomen.’

In Interface 242 hebben we een 6-pagina portret van de studio's gepubliceerd. Je kan het artikel nu downloaden als pdf. Klik hieronder of linksboven. 

Tijdens de digitale editie van ADE 2020 deed Martin Garrix een zoom met  David Guetta & Timbaland  onder de titel The Evolution Of Our Sounds: 


En dit is het lockdownoptreden dat hij deed vanaf zijn eigen dakteraas in Amsterdam: 

Martin Garrix is op zijn Youtube-kanaal inmiddels toe aande 340ste episode van zijn Martin Garrix Radio: 

zoeken
zoeken