Videoreview van de Mayer MD900 X-VA desktopsynthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 29-01-2023 21:02

Mayer uit Oostenrijk? Eerlijk gezegd hadden we er nog nooit van gehoord. Toch presenteert dit kleine bedrijf een heel ambitieus product. De Mayer MD900 is een bijzondere verschijning in de vorm van een virtueel-analoge desktopsynthesizer. Lees de test in Interface 255, feb-mrt 2023. Bekijk onze videoreview hier op Interface.nl! Het is de achtste video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 255 (feb-mrt 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Heel soms komt er een synthesizer voorbij waarvan je je nauwelijks bewust was. De Mayer MD900 is (althans voor mij) zo’n synth: ik heb hem wel ooit op een expo gezien maar nog nooit ‘in het wild’. Dit Oostenrijkse product is volledig bedacht en ontwikkeld door Horst Mayer, een ingenieur en ‘analoog’ muzikant ‒ hij speelt namelijk professioneel tuba. De MD900 is eigenlijk een doorontwikkeling van Mayer’s eerste product, de M800 eurorack-module. De MD900 Extended Virtual Analog Desktop Synthesizer ‒ zoals ie voluit heet ‒ is een 16-stemmige, 4-voudig multitimbrale virtueel-analoge synthesizer. Hij gebruikt subtractieve klanksynthese met twee oscillators en een noise oscillator annex sampleplayer per stem. Via een mixer gaat het signaal door een dubbel filter. Voor modulatie zijn er envelopes en lfo’s, maar er zijn ook een arpeggiator, een sequencer, een drummachine, een effectsectie en zelfs een clip launcher.

Lees de test verder in Interface, of bekijk hier de videoreview! 

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

 

zoeken
zoeken