Gold Panda's frisse start met Max/MSP, Pure Data én MPC

Video's en achtergronden bij het exclusieve interview in Interface

xtra 15-03-2023 21:03

Derwin Dicker AKA Gold Panda bracht onlangs zijn vierde album uit, The Work. In april staat hij met zijn show in Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Hoe komt de electronica van Gold Panda tot stand? We vragen het aan Derwin, en krijgen een mooi relaas over microsampling, MPC’s, synthtrackers en componeren in Max en Pure Data. Lees het in Interface 256! Hier op Interface.nl video's om je in te wijden in Max/MSP, Pure Data en Gold Panda zelf!

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 256 (april-mei 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

Kun je ons iets vertellen over de totstandkoming van je nieuwe album The Work?
‘In 2018 ging ik op reis met mijn toenmalige vriendin − nu mijn vrouw − die de fotografie voor Good Luck And Do Your Best deed. Ik kon mijn MPC niet meenemen, dus de laptop werd mijn muzieknotitieblok. Ik ging werken in Max/MSP en Pure Data. Ik hou van Ableton, maar ik voel me er niet erg door geïnspireerd als een tool om muziek op te maken. Ik doe het liever op een andere manier. Ableton gebruik ik meestal om er dingen in op te nemen.
‘Het was gewoon om weg te komen van... niet het MPC-geluid per se, maar ik had gewoon een frisse start nodig. Ik maakte wat andere dingen onder verschillende namen. Ik wist niet waar het heen zou gaan na de laatste plaat en ik had genoeg van touren; ik begon opnieuw.’

Lees er alles over in Interface, maar hier op Interface.nl enkele video's over Max/MSP en Pure Data. 

Gold Panda gigs

  • vr 14 april, Trix, Antwerpen
  • za 15 april, Momo Festival, Rotterdam
  • zo 16 april, Paradiso, Amsterdam

Mooie footage van het concert dat hij in 2020 gaf met sitarspeelster Anoushka Shankar. 

 

 

 

zoeken
zoeken