Interface Freeware 214: Syntronik Free, Hofa System Basic,Ethereal Winds III

freeware 24-11-2017 07:11

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.

IK Multimedia Syntronik Free 

In aflevering 214 van Interface vind je een test van Syntronik, een virtueel instrument met een hele grote collectie aan sounds uit beroemde vintage synths en keyboards, inclusief talloze effecten. Maar er is ook een gratis versie als 'teaser' met 'slechts' 50 instruments en 58 effecten. Verder zijn er geen beperkingen behalve dat de keyboard range van sommige instrumenten wat beperkter is. Echt een buitenkansje voor wie van klassieke synthsounds houdt. En als je de Syntronik smaak te pakken hebt kun je in de bijbehorende in-app shop een van de 17 extra instrumenten aanschaffen.

Om te downloaden moet je een account aanmaken en wordt er een serial number gegenereerd!

Win/mac, 32/64 bit vst/aax, au plug-in

 

Hofa System basic 

Hofa System is een modulaire suite met 20 plug-ins die je op allerlei slimme en desgewenst complexe manieren kunt koppelen en combineren. Binnen Hofa System kun je namelijk ook multiband werken, sidechains gebruiken, paralelle signaalpaden opzetten en er zijn ook veel modulatiemogelijkheden. Alle basisbenodigdheden zitten er in; eq, gate, compressor, delay, distortion, maar ook een galm en diverse utilities. In de basic versie kennen sommige effecten bepaalde beperkingen v.w.b. instelbare parameters, maar alle 150 presets kun je gewoon laden. Daarmee heb je in een klap een mooie collectie plug-ins met heel veel nuttig routingopties.

Alleen installeren van de plug-in manager is voldoende!

win, mac 64/32 bit vst/au/rtas/aax plug-in

 

Versillian Studio's Etherealwinds harp II

Deze plug-in bevat dual layers van een 34 snaars pedaalharp. Zo'n geplukte harp heeft een zeer kenmerkende klank en wordt vaak gebruikt voor poëtische en romantische passages. Ideaal om meteen een bepaalde sfeer neer te zetten, maar gecombineerd met andere klanken ook erg geschikt om extra kleur te geven aan een partij. Instelbaar is de ADSR envelope en er is een ingebouwde galm aanwezig. En wie de twee velocity layers en round robins niet subtiel genoeg vindt kan met behulp van een nog veel grotere library met 320 mb aan wave/sfz samples zijn eigen versie maken.

win, mac 64/32 bit vst/au plug-in

 

Gratis samples

 

Gothic Instruments Dronar Free

Dronar Free bevat een mooie selectie uit de diverse Dronar modules met bewegende en complexe atmospheres, soundscapes en pads voor de volledige versie van Kontakt

 

DustyRoom Fake Acoustic Drum Kit

Wie gaat er nu akoestische drumsounds namaken met FM synthese? Nou Dustyroom en hun 500 drumsounds uit de NI FM8 klinken verasend goed. Behalve wav bestanden, ook als kit voor Ableton, Maschine, Kontakt en EXS.

 

Boys-Sound-e-Scapes 2nd year free pack

35 atmospheres, basloops, drumloops en bijbehorende midibestanden uit de collectie van Boys-Sound-e-Scapes. Allemaal 24 bit 44,1 kHz wav bestanden, totaal zo'n 630 mb aan data.

 

 

zoeken
zoeken