Interface Freeware 215

Bounce, Palette, Ozone Imager

freeware 20-12-2017 06:12

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.

CTS/JB Bounce

Bij alle (gratis) synths van CTS/JB valt meteen op hoe vol, warm en professioneel ze klinken en dat geldt helemaal voor Bounce. Deze monosynth met zes oscillatoren, voorzien van talloze golfvormen en een geweldig resonerend multimode filter, staat als een huis. Er komen fantastische bassen en leads uit met een stevig fundament, een heldere attack en doortekend hoog. Er valt verder flink wat te moduleren en er zijn diverse effecten ingebouwd. Voor meer klankleur is er een ruisgenerator en je kunt een ringmodulator en FM inzetten. Doodzonde dat het een 32 bit plug-in is en een Mac-versie ontbreekt!

Windows, 32 bit vst plug-in instrument

 

Flintpope Palette

Palette is eigenlijk een heel simpele preset sampleplayer. De acht kleuren boven activeren acht samples met daaronder regelaars voor volume en pan. Maar die acht samples zijn erg mooie lange ambientpads en door samples te combineren kun je verbazend veel sounds maken. Er valt verder nog het een en ander bij te regelen; volume, glide, filter, attack, release, galm en met een lfo kun je pan, toonhoogte en filter moduleren. Met Vinyl voeg je wat ruis en geknisper toe. Een prima bron voor allerlei sfeervolle pads en beds waarmee je fraaie dromerige of verontrustende atmosferen kunt maken.

win/mac 32/64 bit vst/au plug-in instrument

 

Izotope Ozone Imager

Ozone Imager is onderdeel van het grote Ozone pakket, maar deze gratis versie is single band. Met Imager kun je het stereobeeld van een stereosignaal breder of smaller maken, maar ook een monosignaal stereo maken. De width fader bepaalt de stereobreedte, Stereoize de stereodiepte. Op extreme standen levert Stereoize een erg mooie chorus op en worden attacks zachter. Je kunt de Stereoize fader automatiseren voor een interessant modulatie-effect. Extra attractie is het prachtige display waar je bezoekers van je studio mee kunt imponeren. Simpel en erg effectief, maar pas op dat je signaal ook in mono nog overeind blijft! Het benodigde serienummer wordt in een mail verstuurd!

mac/win, 32/64 bit vst, aax, rtas,au plug-in

 

Gratis samples

 

Trailermusic Academy Trailer Tools vol 1

Een hele hoop fantastische filmische sound fx, van atmospheres, via whooshes, booms, scrapes en hits tot explosieve drums. Allemaal 24 bit, 96 kHz wavebestanden en rechtenvrij!

 

 

PastToFutureSamples Petty Drums

Deze drumkit is een hommage aan de onlangs overleden Tom Petty en dan vooral de prachtige drumsound die op zijn platen te horen is. Lekker warme, soepele sounds, hoewel er best nog wel wat geprocessed mag worden. Enkel voor de volledige versie van Kontakt.

 

 

Audio Ordeal Summer Sample Pack 2017

1 GB house, techno, dubstep etc. samples van Audio Ordeal. Het zijn allemaal loops, van drums, bas of synth, vaak bij verschillende bpm. Allemaal 24 bit 44,1 kHz wave bestanden.

 

 

zoeken
zoeken