Interface Freeware 217

Temper, Sample Science Player, Hysteresis

freeware 29-03-2018 06:03

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Klik op de naam om de software te downloaden

Creative Intent Temper

Temper is een distortion plug-in, maar dit keer niet gebaseerd op buizen of andere analoge voorbeelden. De plug-in werkt met Phase distortion. Wat dat hier precies inhoudt blijft onduidelijk, maar het klinkt ondanks het digitale karakter behoorlijk smeuïg, dus geen bitcrush-gedoe. De distortioncurve is trappenloos regelbaar en drive werkt negatief of positief, waarbij negatieve waarden een wat cleaner signaal opleveren. Verder is er nog een aparte saturationregelaar en een feedbackknop. Met het ingebouwde resonerende filter kun je de klank mooi bijstellen. Het is aanvankelijk zoeken wat de parameters precies doen, maar gaandeweg ontdek je een groot arsenaal aan interessante distortioneffecten met mooie compressie-achtige bijverschijnselen.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au plug-in

 

 

SampleScience Player

200 instrumenten! En dat allemaal in èèn player plug-in en helemaal gratis, dat is wel iets om even je tanden in te zetten. Het assortiment is erg breed en loopt van akoestische piano's, gitaren, chiptune klanken, via orchestral sounds, world instruments, vocals, pads en basis synthwaves tot aan (synth)drums, verdeeld in 14 categorieën voor het overzicht. Er valt nog het een en ander in te stellen, bijvoorbeeld de envelope en velocity-sensitivity voor volume, diverse lfo's, een simpel filter en reverb. De sounds zijn allemaal public domain en af en toe is de kwaliteit ietsje minder. Maar het blijft een uitstekende en erg nuttige toevoeging aan je soundcollectie.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au plug-in

 

 

Glitchmachines hysteresis

Hysteresis betekent dat het verleden de staat van een systeem beinvloedt en dat vertelt ons dat het hier om een delay-gebaseerd effect gaat. Maar de maker heet Glitchmachines en dat betekent dat het signaalpad vol zit met bananenschillen, gevaarlijke kuilen en bevroren weggedeelten. De syncable delay wordt gevolgd door de afdeling stutter met size, speed en reverseinstelling, een resonerend filter en een modulator die van chorus tot geknetter loopt. Het resultaat? Glijdende, stuiterende en zwiepende brokjes (reverse) delay die je in stereo om de oren vliegen. Goed voor een totale freak-out of enkel wat extra excitement bij subtieler gebruik.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au plug-in

 

 

Gratis samples

Karanyi Music Synths-1

Zes sets 24 bit multisamples van diverse synths; Oberheim OB-6. Matrix 6 en 1000, Roland Super JV, Yamaha DX7 en Moog Minitaur plus drumkit. Allemaal voor Kontakt 5 en hoger (niet voor Kontakt Player)

 

Samples from Mars Snacks from Mars

Snacks from Mars is een kleine compilatie uit het assortiment van deze sampleproducent. Het pakket bevat sounds van 606/707/727/808/909, SP-1200, MPC60, CR-78, Simmons, Drumulator, Pocket Operator & Drumtrax plus Voyetra, SH5, SH101, TB303, WASP, 2600, VP330, DX100, SK1 & SID synths. Totaal 1000, 24 bit wave samples.

 

Redroom Audio Snaps, Claps, Stomps and Shouts

Redroom heeft samples gemaakt van een gemengd koor van 24 personen die kreten, handclaps en 'body effects' voortbrengen. Dat levert een hele hoop nuttige en unieke ooh, ah en oompf sounds op. Deze Kontakt library werkt niet met Kontakt Player.

 

zoeken
zoeken