Download de freeware van Sample Manager, Free Amp, Poly DEmo

Freeware bij Interface 221, september 2018

freeware 30-08-2018 17:09

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma�s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.
Freeware bij Interface 221.

Iedereen loopt er een keer tegenaan; je wilt graag al je samples en loops overzichtelijk bij elkaar zetten, maar door ruimtegebrek en eigenzinnige software raken je samples steeds meer verspreid over je harde schijven en zoek je je de pleuris. In veel sampleplayers zit wel een browser ingebouwd, maar die beperkt zich meestal tot de sounds voor die player. Deze Sample Manager van ADSR is dan een uitkomst. De plug-in scanned automatisch en snel de tags van al je samples zodat je gemakkelijk de juiste samples op kunt zoeken. Je kunt ook zelf tags toevoegen en je ziet het looptempo. Maar hij werkt ook als sampleplayer, dus je kunt razendsnel een collectie sounds beluisteren in sync met het tempo van je daw of ze gestemd spelen via midi. In de mini editor kun je start-, eind- en looppunten veranderen. Het geselecteerde sample drag&drop je direct op de timeline van je daw.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au plug-in.

 

Blue Cat maakt een tweetal guitar-amp emulators onder de naam Destructor en het uitgebreidere Axiom. Drie amp models uit die laatste plug-in zijn nu gratis verkrijgbaar in Free Amp. Het zijn drie veelgebruikte types, ik herken een Marshall, een Fender Twin, de Metal amp kan ik niet meteen thuisbrengen. Uiteraard zijn de amps voorzien van de klassieke regelaars voor gain, drive, tone en een driedelige toonregeling. Latency blijkt geen probleem en ook de processorbelasting blijft beperkt. Handig zijn verder de midi control -met midi learn-, automatisering en undo/redo. het klinkt allemaal erg bruikbaar, waarbij de cleanere sounds me wel beter bevallen dan de heavy overdrive. Opvallend is hoe goed de eq werkt voor het shapen van je sound, vooral de midregelaar is heel doeltreffend. Trouwens er zit zo te horen ook nog ergens een compressor verstopt maar daar valt verder niks aan in te stellen.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au/aax plug-in

 

 

Poly Demo is ondanks de naam geen demoversie maar een versie van Poly met minder editopties. Het is geen zelfstandige plug-in maar een library voor Steinberg Halion Sonic SE. Halion Sonic SE een plug-in die iedereen gratis kan downloaden en gebruiken in zijn daw. Cubase gebruikers kunnen meteen aan de slag. Poly Demo is een sample-gebaeerde achtstemmige synth met drie oscillatoren per stem, twee layers, effecten en 16 multitimbrale slots. Je merkt, je kunt er heel complexe layers mee maken. Editting blijft bij Poly Demo beperkt tot een pagina, maar daar valt voor de twee layers aardig wat in te stellen; twee adsr envelopes, een uitgebreid driedubbel filter, een distortion en een modulatieafdeling met o.m. twee lfo's. De sounds klinken erg mooi; vol, vaak complex en met flink wat bite. Het overgrote deel zijn synthleads, pads en comps, vaak met mooie arpeggio's. Sample Fuel heeft trouwens ook het gratis Drop, eveneens voor Halion.

Library voor Halion Sonic SE; Windows/Mac, 32/64 bit, vst/au/aax instrument plug-in.

 

Gratis samples

 

Raw Dark Techno van Mind-Flux is een collectie van meer dan 200 loops die gemaakt zijn met allerlei analoge synths en processors. Behalve ritmes zitten er ook bass- en synthloops bij.

 

Strijkers, hout- en koperblazers uit een symfonieorkest. Deze fraaie collectie voor de volledige versie van Kontakt, biedt een microfoonpositie en minder articulaties dan de betaalde versie, maar wel net zoveel velocity layers.

 

Sounddesigner Ben Burnes heeft een interessante collectie sounds, bijvoorbeeld van een kalimba, een 'piezo springbox' en allerlei sounds van apparaten of uit de natuur. Meestal zijn het wave-bestanden maar ook een Ableton Drum Rack

 

zoeken
zoeken