Download nieuwe freeware! FlowerChild Filter, Piano One, Sitala

Freeware bij Interface 226, maart 2019

freeware 28-02-2019 07:02

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

 

 

FlowerChild filter is een gratis filterplug-in met allerlei extra’s, die dient als kennismaking voor een nog te verschijnen serie analog-style filters die F.M.D. heet. In FlowerChild zitten twee filtertypes: rev1 en rev 2. Beide zijn low pass-types met resonantie, en beide hebben ook een Dirty-variant met buizenvervorming en een Chaos-regelaar voor extra viezigheid. Voor modulatie van het filter is er een ingebouwde envelope follower. Aan die envelope follower is het een en ander instelbaar, zoals de attack, hold-tijd, decay en hoeveelheid envelopesignaal dat naar de cutoff wordt gestuurd. Behalve voor cutoff is er ook een envelope follower voor de amp, dus het volume van filteroutput eveneens met attack, hold en decay. Met een draaiknop regel je de balans tussen onbewerkt en gefilterd signaal. De resonantie klinkt wat kunstmatig, maar deze plug-in is prima bruikbaar om wat gemoduleerde freakyness te geven aan bijvoorbeeld een drumloop.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

Er zijn al heel veel bedrijven die prachtige multisample-vleugelpiano’s maken, dus wie zich daartussen wil wringen, moet zijn product wel sprekend onder de aandacht zien te brengen. Een goede manier daarvoor is een gratis versie van je product, en dat is precies wat Piano One van Soundmagic is. Piano One is gebaseerd op de bekende Yamaha C7 concert grand vleugel. Het gaat hier echter niet puur om samples; er komt ook modeling bij kijken. Hierdoor krijg je volgens Soundmagic een rijkere klank, en het scheelt ook een hoop sampledata. Er valt nog het een en ander aan de klank te sleutelen met de Harmonics, een driedelige eq en een Perspective-regelaar. Je krijgt er ook meteen een ingebouwde galm bij. Uiteraard zijn er minder layers en minder mic-posities dan bij de commerciële versie en ontbreekt de Sympathetic Resonance. Blijft over: acht octaven vleugelpiano met een prima sound in vijf variaties.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

Sitala is een (drum)sampleplayer en eigenlijk een heel erg simpele. Nu zul je vast al andere sampleplayers in je arsenaal hebben, maar toch verdient Sitala een plek in je collectie. Hij is namelijk heel helder en snel. Er is ruimte voor zestien samples, waarvan je zes parameters kunt bijregelen; Shape (aanpassen envelope) Compression voor extra punch, Tuning, Tone (klankregeling), Volume en Pan. De midinoot-toewijzing is uiteraard instelbaar en je kunt ook snel wisselen tussen maps. Je krijgt er standaard twee heel aardige TR-drumkits bij, maar het leuke is dat je sounds razendsnel met drag & drop aan de pads kunt toewijzen. Verder werkt Sitala behalve als plug-in ook standalone. Daarmee is het een erg handig programma om op een laptop snel een setje samples te triggeren, zonder dat je meteen een daw of een andere plug-in-host nodig hebt. Vanwege zijn eenvoudige praktische opzet kun je je ideeën razendsnel in klank omzetten.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in en standalone

 

 

 

 

Gratis Ssamples

CFA Sound Vintage Movie Vocals

CFA sound heeft behalve presets voor diverse softsynths ook drie leuke samplepacks met stukjes filmdialoog. Het zijn allemaal wavebestanden. 

Digital Systematic Emulations SCI Tom Wavpack

38 wave sounds uit de Sequential Tom drumcomputer met de typische jaren 80 sounds (denk aan Herbie Hancock’s Rockit); inclusief alle extra cartridges; 16bit wavebestanden. 

Waves Factory Freelodica

Instant melancholie met dit Kontakt instrument van een Hohner Melodica blaasinstrument. Werkt in Kontakt Player enkel als demo. 

 

 

 

zoeken
zoeken