Download nieuwe freeware! FB-3200, NanoHost, Traktor DJ 2

Freeware bij Interface 230, juli 2019

freeware 27-06-2019 09:06

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

Full Bucket Music FB-3200

Op de een of andere manier is de Korg PS-3200 tot dusverre ontsnapt aan de virtualisatiewoede van de commerciële plug-inontwikkelaars. Full Bucket heeft wel een gratis versie van deze vrij obscure Korg synth uit 1978; trouwens een van de eerste synths met geheugens! FB-3200 is een polyfone synth met twee oscillators met vier golfvormen. Het prima low pass-filter kun je omschakelen tussen 12dB en 24dB per octaaf. Verder zijn er twee lfo’s en twee envelopes en plenty modulatieopties. Er zitten ook dingen op die je niet vaak in een synth ziet, zoals een 7-bands eq die je kunt omschakelen naar de Resonators, en drie parallel geschakelde band pass-filters, waarvan de frequenties gemoduleerd kunnen worden. Dat zorgt voor een unieke, karakteristieke sound. Verder komen we een ensemble-effect tegen en twee cv-processors. Soms is het even puzzelen om te achterhalen hoe dingen precies werken, maar er is veel mogelijk en het klinkt allemaal erg goed.

Win/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

www.fullbucket.de

 

Tone2 NanoHost

NanoHost is een uiterst simpele plug-in-host voor vst-plug-insynths. Nu heb je natuurlijk al je daw, maar NanoHost is toch de moeite waard. Je hoeft het namelijk niet te installeren, en plug-ins scannen is niet nodig, Asio wordt ondersteund, en NanoHost verbruikt nauwelijks rekenkracht. Er is ruimte voor slechts één plug-in, maar je kunt gewoon een afzonderlijk exemplaar voor al je synths aanmaken. Geef het de naam van de synth die je ermee wilt opstarten en zet het in dezelfde directory. Dat kan ook op een usb-stick zijn. Ideaal dus voor snelle jams op het podium, of om iets te testen. Hoe simpel NanoHost ook is, het kan meer dan je denkt; bijvoorbeeld de output als wav-bestand opnemen of soundbanks laden en saven. Er is miditranspose en een midifilter, en je kunt er zelfs random patches mee maken. Handig is dat je er 32bit plug-ins mee kunt laden; ook op heel aftandse computers. Kortom lean & mean, en razend handig.

Windows; 32/64-bit; vst-plug-in

www.tone2.com

 

Native Instruments Traktor DJ 2

Native Instruments Traktor DJ 2 is een gratis versie van hun populaire dj-software Traktor. Deze DJ 2-versie is natuurlijk eenvoudiger dan Traktor Pro maar heeft toch heel wat te bieden. Er zijn twee decks en iTunes en Soundcloud Go+ streaming wordt ondersteund; er is zelfs een in-app 30 dagen trial voor Soundcloud Go+. Verder krijg je tempo-sync, loops, Hotcues, Flux mode en Beatmatch. Je ziet een waveform display van de tracks en de lay-out van het scherm is aan te passen. Elk kanaal in de mixer heeft een filter met drie eq-banden en vier effecten. De app doet zelfs suggesties voor bijpassende tracks. Op de iPad-versie kun je met Freeze mode een track slicen, en de slices triggeren met je vinger. NI Traktor Kontrol S2 MK3, Kontrol Z1 en Traktor Audio 2 hardware kun je met Traktor DJ 2 gebruiken, maar het programma werkt natuurlijk ook zonder die controllers. Traktor DJ 2 is daarmee een geweldig proefprogramma om je eens aan een dj-set te wagen.

Windows; 64bit; Mac, iOS 11+, zelfstandig programma

www.native-instruments.com

 

 

Gratis Sounds

 

Heel veel mooie sidesticks/rimshots, close-miked en room ambiance van zes verschillende snares met verschillende mics. Allemaal 24bit, 96kHz wav-bestanden en files voor Steven Slate Trigger 2.

www.nmgstudio.org

Drummachine voor de volledige versie van Kontakt met behalve drums allerlei afwijkende sounds en fx in binaural stereo.

http://dulcitone1884.virb.com

Mooie close-miked solocello-library voor Sforzando (sfz) en de volledige versie van Kontakt. Je krijgt drie variaties: pizzicato, sustain en staccato.

www.karoryfer.com

 

 

 

zoeken
zoeken