Download nieuwe freeware! Verberate Basic, Tape Cassette, Push

Freeware bij Interface 236, maart 2020

freeware 27-02-2020 06:02

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

Gratis Software

 

Acon Digital Verberate Basic 2

Acon Digital maakt diverse interessante plug-ins, waaronder Defilter en Deverberate. Hiermee kun je respectievelijk ongewenste filtereffecten en galm verwijderen. Misschien komt die galm wel uit Reverberate Basic, maar klankmatig is die zeker niet ongewenst, integendeel. Reverberate Basic is een algoritmische stereogalm, gebaseerd op Acon’s eigen Verberate plug-in. Sterker nog hij is eigenlijk identiek maar dan met slechts vier van de presets, te weten Plate, Room, Hall en Lush Hall. Met die uitrusting kun je al heel veel van de doorsnee mixtaken aan. De galm vertoont nauwelijks resonanties, levert realistische early reflections en lekker volle galmstaarten. Er valt echter nauwelijks iets in te stellen; enkel de keuze van een van de algoritmes en de balans tussen droog en nat signaal. De galm klinkt echter uitstekend met een mooi stereobeeld. Jammer dat je de galmtijd niet kunt regelen.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/aax/au-plug-in

https://acondigital.com

 

Caelum Audio Tape Cassette

Je kunt natuurlijk op zolder je cassettedeck opzoeken, maar misschien heb je helemaal geen cassettedeck (of zolder), en heb je ook geen zin om moeilijk te lopen doen met kabels naar je audio- interface of afgeragde bandjes. Tape Cassette maakt het lo-fi-leven makkelijk met een plug-in die de warmte, de ruis en het klankkarakter van een cassettedeck levert. Met vijf instelbare parameters regel je de sound. Saturation zorgt voor drive tot aan distortion toe; low pass haalt het hoog weg en heeft een bereik van 8-22kHz. Met noise zet je dolby in zijn hemd en wow en flutter geven je de onmisbare snelheidfluctuaties. Die laatste lopen tot 100 procent, dus dan kun je aardig zeeziek worden van het effect. Er is overigens ook een iOS-versie die standalone en als auv3-plug-in werkt.

Windows/Mac/iOS; vst/au/auv3-plug-in

www.caelumaudio.com

Sampleson Push

Sampleson maakt allerlei interessante virtuele e-piano’s, maar hun gratis Push is een polyfone synthesizer met oneindig veel klanken. Druk op de grote knop in het midden en er wordt een nieuwe klank opgewekt. Hiervoor wordt een ‘slimme’ vorm van randomisation gebruikt. Dat is lekker simpel werken, maar nogal vermoeiend als je naar iets specifieks zoekt. Gelukkig is er een Edit Current-pagina. Zodra je die opent, blijkt Push een serieuze subtractieve synth met twee oscillators voorzien van vijf golfvormen, een multifilter met resonantie en adsr-envelopes plus lfo’s voor volume en filter. Er zitten ook nog een delay en een reverb in. Het scherm is wat donker maar het formaat is gelukkig instelbaar. Natuurlijk kun je al je sounds gewoon opslaan en Push werkt ook standalone. Het klinkt allemaal heel overtuigend met een duidelijk analoog karakter.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in en standalone.

https://sampleson.com

 

 

 

Gratis Sounds

Redroom Audio Palette Primary Colors

Een kleine selectie instrumenten uit de Palette Orchestral Series, met prachtige strijkers, koperblazers en rietblazers voor de volledige versie van Kontakt.

https://redroomaudio.com

 

Embertone Ancient Voices

Uitgebreid polyfoon mannenkoor met true legato voor de volledige versie van Kontakt. Met reverb en instelbare microfoonbalans.

https://embertone.com

 

Ableton INA-GRM Samplepack

Geweldige collectie samples van het Franse GRM instituut voor elektronische muziek uit de jaren vijftig en zestig, met 112 experimentele elektronische wav-bestanden van elektronische pioniers als Pierre Schaeffer, Bernard Parmeggiani en Francis Bayle.

www.ableton.com

zoeken
zoeken