Download nieuwe freeware! Waveform Free 2021, Odin 2, Filterstep

Interface Freeware 244

freeware 18-03-2021 09:03

lke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

Er zijn heel wat gratis daw's maar de mogelijkheden zijn meestal beperkt. Dat geldt veel minder voor Waveform Free. Zo is het aantal sporen ongelimiteerd en je kunt onbeperkt plug-ins gebruiken. Een set plug-ins waaronder twee instruments worden meegeleverd maar er is ook ondersteuning voor vst plug-ins en ReWire. Behalve onder Mac en Windows werkt deze intuïtieve daw onder Linux en Raspberry Pi. Nieuw zijn diverse toevoegingen aan de Clip-editor en Action Panels waarmee je een reeks handelingen met een muisklik kunt uitvoeren. De performance is verbeterd, er is delay compensation en je kunt midi triggeren met je computerkeyboard.

Windows/MacOS/Linux; 64bit Daw

www.tracktion.com

Filterstep is een filter dat aangedreven wordt door de ingebouwde stepsequencer, die synchroon kan lopen aan het tempo van je daw. De cut-off van het filter wordt bepaald door de stappen in de 32 staps sequencer, Je kunt kiezen tussen low-pass, band-pass en high-pass filters, allemaal met resonantie. Met de smoothnessknop maak je de overgangen tussen stappen glijdend. De sequencer heeft een randomizer die ook elk rondje de waarden opnieuw kan randomizen en er zijn reverse, backwards en forwards playbackfuncties. Met 16 presetknoppen kun je realtime omschakelen tussen sequencerpatronen. Alle parameters zijn via midi cc te automatiseren.

Windows/MacOS; 32/64bit; vst/au/aax-plug-in en iOS app

https://audiomodern.com

Odin is een bijzonder fraaie polyfone synthesizer met 3 oscillatoren per noot. Elke oscillator biedt keuze uit 11 synthesevormen zoals wavetable, fm en va maar ook chiptune, vector en meer. Voor de 3 filters (waarvan 2 parallel) is er keuze uit 13 types, waaronder Moog, Oberheim SEM en Korg. De modmatrix heeft 9 slots voor o.m. meerdere envelopes, lfo's, midi cc's en zelfs de filter output. Behalve distortion op de amp zijn er vier effecten. Erg veel erg mogelijkheden dus en het klinkt ook erg goed. Er zitten prima presets bij, waarvan veel met arpeggiator. Alleen het omschakelen tussen sounds duurt wat lang.

Windows/MacOS; 64bit; vst3/au-plug-in instrument

www.thewavewarden.com

 

GRATIS SOUNDS

Niets leuker dan borden, kopjes, glazen en ander serviesgoed aan gruzelementen gooien! DSE deed het en nam de geluiden via twee stereomicrofoons op met als resultaat een erg leuke collectie met wavebestanden.

https://sites.google.com/site/digitalsystemic

 

15 paketten met 16 bit wavebestanden van diverse synths zoals Moog Grandmother, Eurorack modules plus elektronische en akoestische drums en loops.

https://wavparty.com/

 

Kleine versie van Kontakt library (niet voor de Player) met analoge en digitale basklanken, diverse effecten en een arpeggiator. De gratis versie bevat 144 sounds.

www.muze.shop

 

 

 

 

zoeken
zoeken