Download nieuwe freeware! GPU Bundle, Drumnet en GrapHack

Interface Freeware 257: de beste gratis software & sounds

freeware 11-05-2023 08:05

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

GRATIS SOFTWARE

 

GPU Audio Space & Time Bundle

Terwijl wij ons blindstaarden op de rekenkracht van onze cpu’s, zijn de grafische kaarten (gpu’s) in onze computers uitgegroeid tot echte krachtpatsers. Waarom dan niet die rekenkracht voor audio gebruiken i.p.v. spelletjes? GPU Audio doet precies da,t en komt nu met een pakket gratis plugins die op een Nvidea of AMD gpu draaien met daarin Delay, FIReVerb IR galm en FIR convolver. Je krijgt er meteen een pakket Impulse responses bij met de bekende hall, room, church maar ook een oude telefoon, speakers, onder water bubbels etc. Ze hebben trouwens ook een bundel met chorus, phaser en flanger en er wordt gewerkt aan meer. Alle plugins draaien op je grafische kaart, dus als je een beetje krachtige GPU hebt blijft je cpu beschikbaar voor andere taken.

Windows, macOS, 64bit au/vst plugin

gpu.audio

 

 

Session Loops Drumnet

Met alle druktemakerij over artificiële intelligentie wil je dat revolutionaire principe natuurlijk wel eens in de (muziek)praktijk uitproberen. Gelukkig kan dat nu met Drumnet, een 8 slot drum sampler waarvoor de sounds door een ingebouwde AI synth worden opgewekt. Je kunt in de plugin zelf aan de slag met een sequencer die repeat, velocity en swing biedt of m via midi bespelen. Voor de sounds kun je stemming, pan en filter naar smaak afstellen en er zijn ‘choke groups’ voor realistisch spel, 200 presetkits en het is mogelijk sounds te layeren. De officiële plugin kost 69 dollar, maar de demoversie is prima bruikbaar, want zowat het enige dat daaraan ontbreekt is de optie voor het exporteren van sounds.

Windows, macOS 64bit vst3/au plugi ninstrument

sessionloops.com

 

Analog Obsession GrapHack

Het valt niet mee om een grafische equalizer plugin te vinden, ze zijn vrijwel allemaal parametrisch. Gelukkig is er nu GrapHack weliswaar met ’slechts’ tien banden (een per octaaf), maar daardoor is deze, op de befaamde API 560 eq gebaseerde, plugin wel muzikaler in gebruik. Net als de API heeft ie +/- 12dB gain en wordt de bandbreedte smaller naarmate de gainknop verder opengaat. Dat zorgt al voor een prettige klank maar GrapHack bevat een geheim wapen in de vorm van saturation, en dan niet voor de hele plugin, maar afzonderlijk slecteerbaar voor elke band! Zo wordt deze plugin een fijnzinnige tool om je sound op twee fronten precies naar wens te vormen. Dankzij de mixbalans is het effect ook perfect te doseren.

Windows, macOS  vst3/aax/au plugin

https://www.patreon.com/posts/graphack-80663451

 

 

GRATIS SOUNDS

 

Sonokinetic Hurdygurdy

Een hurdygurdy heet in het Nederlands een draailier, een gestreken snaarinstrument waarbij sommige snaren ‘dronen’ terwijl je een simpele melodie speelt. Middeleeuws en folky maar ook een perfecte ‘signature sound’ voor allerlei stijlen. Voor NI Kontakt.

sonokinetic.net

 

Cinematique Instruments Colors Free

Voor de afwisseling eens een sample library voor Steinbergs gratis Halion Sonic 7 plugin met diverse synths en keys. Je kunt in Colors Free 4 sounds layeren, er is een effectafdeling en een randomizer

steinberg.net/

 

 

Bandlab Free Sounds

Bandlab heeft behalve de uitstekende gratis Bandlab daw ook een grote collectie gratis sounds. Met de gratis Bandlab Assistant kun je naar hartenlust previewen en downloaden uit hun collectie

bandlab.com

 

zoeken
zoeken