Download nieuwe freeware! Guitar Effects, Wavetable, Trailbender

Interface Freeware 262: de beste gratis software & sounds

freeware 14-03-2024 16:03

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

GRATIS SOFTWARE

Mercuriall Ampbox Guitar Effects

Ampbox is misschien niet de bekendste gitaaramp simulator, maar het is er wel een van hoge kwaliteit. Behalve amps en speakers zitten er in Ampbox natuurlijk ook stomp fx en die zijn nu voor iedereen gratis te gebruiken. Daarvoor de-activeer je gewoon de amps en cabs en je kunt vervolgens onbeperkt de effecten gebruiken. Je vindt er een mooie collectie overdrive en distortion, veelal gebaseerd op klassieke pedalen van RAT, Ibanez en Boss plus een fraaie chorus, delay en reverb, Dunlop wah-wah, eq, noise-gate en ook een stemapparaat. In totaal zijn er 14 effectpedalen.

Windows, macOS vst/au/aax plugin

mercuriall.com

Socalabs Wavetable

Wavetable synths kennen we sinds de PPG en later de Waldorf synths. Het recept is simpel; in plaats van een analoge oscillator wordt een korte gedigitaliseerde golfvorm gebruikt als klankbron. Door van een of meer van die ‘wavetables’ op allerlei manieren uit te lezen ontstaan interessante basisklanken die vervolgens volgens een klassiek subtractief proces inclusief filter worden bewerkt. Ook Wavetable houdt zich aan dat recept. Deze heeft 2 oscillatoren met 150 wavetables, ruis en een sub, een flexibel multi-filter een een stevig arsenaal aan modulatieopties, waarbij vooral de lfo’s uitblinken qua mogelijkheden. FM beheerst deze synth ook en er zijn 5 ingebouwde effecten.

Windows, macOS, Linux vst3/au plugin instrument

socalabs.com

Signal Perspective Trailbender

Met een delaylijn kun je enrom veel dingen doen, dat bewijst Trailbender. Uiteraard kun je ‘m voor repeats en echo gebruiken, maar dan wel met veel extra’s zoals talloze modulatiegolfvormen inclusief externe signalen en talloze variaties van saturation en filters, die je voor en achter de delaylijn maar ook in de feedbackloop kunt gebruiken. De echt nerdy parameters zitten in de advanced sectie. Plenty opties dus om de meest waanzinnige delays, pitch changers, chorussen en meer te maken. Als je niet van experimenteren houdt zijn er gelukkig ook veel spannende presets.

Windows, macOS, vst3/au plugin en standalone

signalperspective.com

 

GRATIS SOUNDS

Sonokinetic Tutti Free

Met Tutti Free geeft Sonokinetic een collectie orkestraal effectbejag; hits, aleatorische en atonale klanken gratis weg. Werkt ook in de gratis Kontakt Free player, dus iedereen kan er van genieten, ‘duty free’!

sonokinetic.net

Sound Iron Aquae Organ

Wat krijg je als je twee kerkorgels opneemt met o.a. onderwatermicrofoons er en een dosis sound design op loslaat en het geheel combineert in een Kontakt Library? Aquae Organ! Werkt ook in Kontakt Player.

soundiron.com

AVA PRISM Drums - Lite Edition

Zes drumkits van hoge kwaliteit, gecombineerd in een Kontakt instrument met effecten; pop, retro pop, Indie pop,hip-hop en lofi. Werkt ook in Kontakt Player

avamusicgroup.com

 

zoeken
zoeken