Interface presenteert tijdens ADE Sound Lab IN THE STUDIO WITH...

Vier sessies Met Reinier Zonneveld, Joran van Pol, Ellis en Awanto 3, zaterdag 20 oktober 2018

Events 17-10-2018 08:49

Interface magazine presenteert op zaterdag 20 oktober tijdens ADE Sound Lab een dag lang de In The Studio With-sessies in de Interface Magazine Studio (De Brakke Grond). Producers geven een kijkje in hun productiekeuken, laten zien hoe ze hun sounds en tracks maken, en beantwoorden vragen van het publiek over hun favoriete soft- en hardware. Met Reinier Zonneveld, Joran van Pol, Ellis en Awanto 3!

ADE, Amsterdam Dance Event, is het grootste evenement wereldwijd op dit gebied: een combinatie van clubfestival en businessconferentie voor elektronische muziek. En het groeit maar door, met dit jaar al 2.500 artiesten op het affiche, die verdeeld over maar liefst 200 locaties in Amsterdam gaan optreden. Tegen de 400.000 bezoekers zullen die festivalgigs gaan bezoeken en de conferentie zal ongetwijfeld weer uitverkocht raken met 4.500 deelnemers. ADE start 17 oktober en duurt tot en met zondag 21 oktober. 

In The Studio With-sessies in de Interface Magazine Studio
zaterdag 20 oktober 

Joran van Pol
12:00 - 13:00 / De Brakke Grond - G8 Interface Magazine Studio

Hij brengt de ene na de andere ep uit. De meest recente, Immediate, zag eind augustus het levenslicht. Al vanaf z’n elfde is hij bezig met elektronische muziek, en werd al vroeg ontdekt door Richie Hawtin en Dubfire, bij wie hij zijn eerste muziek uitbracht. Sinds 2016 runt hij zijn eigen label, FADE, met minimalistische, deep techno.

Van Pols dj-set-up centreert zich rondom Traktor, waarvandaan hij vier decks aanstuurt, die via z’n geluidskaart naar de Xone:92 mixer gaan. Ableton Live en Native Instruments Maschine MK3 gebruikt hij daarnaast, vooral voor extra drums, maar ook om audio van de Xone:92 naar de MK3 te processen. Zo kan hij zijn favoriete effecten toepassen. Dat en nog veel meer zal Joran van Pol demonstreren en becommentariëren in zijn In The Studio With-sessie.

Awanto 3
13:30 - 14:30 / De Brakke Grond - G8 Interface Magazine Studio

Hij noemt zijn muziek zelf ‘future voodoo’. Wat dat ook betekent, je weet meteen dat Steven van Hulle, alias Steven de Peven, alias Awanto 3, geen ‘gewone’ dj-producer is. Hij zoekt de randen op, laat allerlei muziekstijlen in zijn producties infiltreren en is juist vanwege die eigenwijze aanpak zo interessant voor een In the Studio With-sessie. Met het indrukwekkende album Opel Mantra vestigde hij zijn naam als Awanto 3; in 2017 gevolgd door het album Gargamel, dat werd aangeprezen met: ‘Awanto 3 like his samples vibrant, his drums wobbly and his synths sweaty as a Detroit summer breez.’

Awanto 3 gebruikt stapels analoge synths en allerlei vintage gear. Zijn productietool is de MPC en hij neemt op in Ableton – ‘Maar ik werk zo min mogelijk met de computer want it fucks up my mind.’ Zijn In The Studio With- sessie draait om de totale totstandkoming van zijn producties.
 

Ellis
15:00 - 16:00 / De Brakke Grond - G8 Interface Magazine Studio

The Essentials of Remix luidt de titel van deze In The Studio With-sessie met de Engelse producer Ellis. Hij is pas 21 maar heeft al furore gemaakt met zijn remix van Ed Sheeran’s Shape of You die op Youtube al 50 miljoen keer bekeken is, de talloze indrukwekkende Launchpad-versies nog daargelaten. Met Laura Brehm bracht hij onlangs de single Start Over uit. Zijn talent ontwikkelde zich door te luisteren naar allerlei stijlen, van punk tot jazz, van Muse tot Zero7, en als bassist in bands te spelen. Vanaf 2016 heeft hij zich toegelegd op elektronische muziek, met de remix als specialisatie. Hij maakte remixes voor artiesten als James Blunt en Major Lazer. Hoe pak je dat nu aan? Dat horen we zaterdag 20 oktober in de Interface Magazine Room! 
 

Reinier Zonneveld
16:30 - 17:30 / De Brakke Grond - G8 Interface Magazine Studio

Hij is een van de rijzende sterren aan het Nederlands producerfront. Tijdens zijn studie Econometrie kocht hij zich blauw aan synthesizers, om zich na zijn afstuderen geheel te richten op de muziek. Dat was eind 2015 en sindsdien gaat het keihard. Hij kreeg releases op Oliver Koletzki’s Stil Vor Talent, Carl Cox’s Intec, Richie Hawtin’s Minus en deed twee officiële remixes voor Moby. Hij tourde inmiddels op alle continenten en scoorde een Beatport nummer 1-hit Things We Might Have Said, die ook te vinden is op zijn album Megacity Servant uit 2016. Nu heeft Zonneveld zijn eigen label Filth on Acid, waarop hij onlangs de singles Snakecharmer en Inferno uitbracht. Meer weten over zijn productiemethoden en carrièreaanpak? Kom naar de In The Studio With-sessie!

 

Sound Lab: Gear Test Lab
De Brakke Grond zal vier dagen lang zinderen van de activiteiten. Bij de stands in De Brakke Grond presenteren vooraanstaande merken hun nieuwste gear en hosten zij diverse workshops met topartiesten. De producten van deze merken kun je allemaal hands-on testen in de Gear Test Labs. De volgende merken zijn aanwezig:

 • Roland
 • Ableton
 • Elektron
 • KV331
 • Novation
 • Denon DJ
 • Native Instruments
 • Roli
 • Rane
 • Nura
 • Akai
 • Bax Music

Sound Lab: Workshops
Bovenstaande merken verzorgen ook diverse workshops in de twee zalen van De Brakke Grond.

Roland presenteert workshops van:

 • Bloody Mary
 • DubFX
 • Paula Temple


  Ableton doet elke dag een Masterclass, met: 
  Christiano Nicholini (do 18-10)
 • Afrodeutsche (vr 19-10)
 • Klankveld (za 20-10)


Studio XL-sessie:

Hoogtepunt is natuurlijk de Studio XL-sessie van Colin Benders (za 20-10). Hij zal zijn modulars meenemen, demonstreren en uitleggen. Zie ook het interview met hem elders in deze editie.

Overige Studio XL-sessies:
• 
Lucas & Steve (do 18-10)
• Camo & Krooked (do 18-10)
• KSHMR (za 20-10)
• Netsky (dag ntb)

 

zoeken
zoeken