Programma Dancefair/Musicfair - 4-5 maart in Jaarbeurs Utrecht

Kortingsactie voor inschrijvers op de Interface Nieuwsbrief!

Events 03-03-2017 19:03

Dancefair is jaarlijks hét evenement voor dj's/producers. Sinds vorig jaar is Musicfair hierbij aangehaakt, waarmee het event in één klap voor álle Interface-lezers 100% interessant is geworden. En dan is er natuurlijk nog de 6000m2 expo floor. Dat alles om je kennis en informatie over muziek maken én gear op te vijzelen.
Interface is partner van dit grootse beurs- én educatie-event. Je kunt bij ons korting krijgen op de toegangskaarten Musicfair; als je je nu inschrijft op de Interface Nieuwsbrief.

In totaal zijn er maar liefst 22 zogenoemde areas: gebieden in het immense beursgebouw waar iets te beleven valt, en waar je gewoon binnen kunt lopen. Denk hierbij aan workshops als snelcursussen opnemen, ondernemen als zelfstandig muzikant, hoe houd je je auteursrechten onder controle, hoe maak je een goede master van je muziek, sounds maken, beats maken, et cetera et cetera. Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen muziek meenemen en bij de Demodrop aan experts voorleggen voor feedback.Klik hier voor het enorme blokkenschema met alle items waaruit je kan kiezen

 
Expo Floor
En natuurlijk is er de expo floor van 6000m2, waar allerlei merken hun nieuwste gear tonen. Hier mag je instrumenten, hardware en software uitproberen, met naar verwachting ook gear die voor het eerst gepresenteerd is op de recente NAMM show. Zie de merkenlijst elders op deze pagina’s. 


Klik hier voor de lijst met alle deelnemende merken


Welk ticket kopen?
Als je een Musicfair ticket koopt voor 4 en 5 maart heb je de kans om 139 panels, workshops, clinics en masterclasses bij te wonen in maar liefst zeventien areas van de Jaarbeurs. Ook heb je toegang tot de Expo floor van 6000m2, waar je alle nieuwe gear kunt bekijken en uitproberen. En natuurlijk kun je je demo aan experts voorleggen voor feedback.

Een passe-partout Musicfair kost € 45,- (en € 40,- als je je ticket bestelt via onze Interface Nieuwsbrief).

Hiermee kun je ook het grootste gedeelte van de Dancefair bezoeken.
Vijf areas zijn echter exclusief voor Dancefair-bezoekers (areas 1, 4, 5, 12 en 13). Als je daar ook heen wilt, koop dan een Dancefair-ticket voor € 59,- (dat ook toegang geeft tot de gehele Musicfair).

Als je Musicfair maar één van de twee dagen wilt bezoeken, dan ben je binnen voor € 25.- (via de kortingslink in de Interface Nieuwsbrief voor slechts € 20,-) en inclusief de vijf Dancefair-areas voor € 39,-.

Tickets bestel je op de Dancefair / Musicfair site. Klik hier

Korting via de Interface Nieuwsbrief!
Pak onze meest recente nieuwsbrief erbij uit je mailbox en volg de link naar de Interface kortingspagina. Als je je nog niet hebt ingeschreven op de Interface Nieuwsbrief, doe dat dan nu via het inschrijfveld links bovenaan deze pagina. In de volgende nieuwsbrief vind je dan de kortingslink!

 


Het programma van alle panels, masterclasses en clinics
In totaal 22 areas dus, met in elke area vijf of zes items per dag. We noemen een paar highlights: Crash Course Drum Mixing; Making it Big in the USA; Vocal Kitchen: Live Songwriting & Vocal Producing; Hip Hop Beatmaking; Masterclass Sound Synthesis; Control Your Rights; Cross Check Your Own Mixes; Practical Use of Music Theory. En dat is nog maar een heel kleine greep.  

Masterclasses
Masterclasses worden gegeven door onder anderen: Nicky Romero, Dave Clarke, Vato Gonzalez, Allan Eshuijs, Oscar Holleman, John Christian, Tavi Castro & Dani L. Mebius, Endymion, Oscar Kraal (Milow), Ali Reza Tahoeni (Typhoon), Dannic, Sandro Silva & Badd Dimes, Davy Nathan (Christina Aguilera), Robert Biesewig (Fresku), Spanker, Roog, Loopers, Pep & Rash, en Toby Green.

 

Patrick Leonard (Madonna e.v.a)

Hij is met voorsprong de meest vooraanstaande naam op Dancefair/Musicfair. Samen met Madonna heeft Patrick Leonard de credits voor wereldhit La Isla Bonita. Hij is producer van talloze albums van Madonna. Ook produceerde hij platen van Roger Waters, Elton John, Bon Jovi en Leonard Cohen. Hij is twee dagen aanwezig. Op zaterdag doet hij de clinic Producing for Frank Zappa, Madonna and Michael Jackson, en op zondag behandelt hij het geheimzinnige thema Searching a diamond in the rough. 
 

Techno van A tot Z
Wil je beter worden in het produceren van techno? Kom dan naar de masterclasses van Eelke Kleijn, Unders, Arjuna Schriks en Mitch de Klein. Eelke Kleijn verzorgt een productiemasterclass waarin hij zijn tracks zal ontleden. Ook Mitch de Klein vertelt in zijn masterclass hoe je een technoproductie in elkaar zet. Denk hierbij aan het creatieve proces, arrangement en mixdown.

 

Frontliner
Hard dance mastermind Frontliner lost alle problemen op waar je tegenaan loopt tijdens het produceren, en geeft tips om jouw producties naar een topniveau te brengen. Tijdens het tweede gedeelte beantwoordt hij vragen uit de zaal; degene met de interessantste vraag wordt uitgenodigd op de bank naast Frontliner plaats te nemen terwijl het vraagstuk wordt opgelost.

 

Laidback Luke
Deze dj-veteraan behandelt in zijn masterclass tien dingen die je moet doen, maar ook de tien dingen die je zeker niét moet doen wanneer je een label zoekt dat jouw muziek gaat uitbrengen.

 

John Christian
Producer John Christian verzorgt tijdens Dancefair op beide dagen een mixing- en mastering masterclass in The Next Level area. Hij doet dit vanuit een andere invalshoek dan vorig jaar, dus ook degenen die er toen bij waren zullen dit jaar weer veel nieuws opsteken. In The Next Level area worden voornamelijk geavanceerde producer-topics behandeld.
 


SAE Areas

Het SAE Institute bestiert maar liefst twee areas en een SAE Lab tijdens Musicfair/Dancefair. Elk uur kun je een workshop volgen over uiteenlopende thema’s als multiband sidechaining, audio-tuning met Melodyne, hardware controle met Ableton Push 2, mastering, compressietechnieken, omgaan met reverb, sounddesign, akoestische drums mixen, gitaarversterkers opnemen, et cetera et cetera. Techno-grootheid Dave Clarke komt een Q&A doen in de SAE-area
Klik hier om het volledige programma van de SAE masterclasses te bekijken

 

Ableton Area
Ook Ableton heeft een uitgebreid masterclassprogramma samengesteld. Met thema’s als Vinyl Sampling with Ableton Live and Push 2; What is Ableton Link and What Can You Do With It; How To Integrate Analog Gear; Electrifying Percussion Beats & Live Sequencing.

De masterclasses worden gegeven door een uitgebreid team, met daarin onder anderen Stefan Schmid, Maurits Boegman, Sebastian Schatz, Remi Lauw en David Stellar.

 

Overige Areas

FL Studio presenteert boeiende masterclasses door Jayden Jaxx, Loopers, Row Rocka, Spanker, Jaggs, D-Wayne en Sandro Silva & Badd Dimes. Pioneer houdt het producergericht met demo’s Rekordbox en Toraz SP-16.

 
Musicmaker Stage
Tijdens Musicfair op 4 en 5 maart biedt ons collegablad Musicmaker een uitgebreid programma op de Musicmaker Stage. Op dat podium kun je bijvoorbeeld muzikanten en producers horen uitleggen hoe ze hun muziek maken en opnemen en krijg je een kijkje achter de schermen van de muziekindustrie. Kortom: twee dagen lang mooie anekdotes, verbazingwekkende verhalen en handige tips!


Onder meer deze items staan op het programma van de Musicmaker Stage:  

 

Zaterdag 4 maart            

12:00 - 12:45 Elektronica in pop/rock live: met Oscar Kraal en Nicky Hustinx

13:15 - 14:00 Megaproductie van Navarone’s Oscillation met Navarone en Joost van den Broek

14:30 - 15:15 Max Guitar Gear Talk met Arnold van Dongen en Tim Akkerman

15:45 - 16:30 Basstalk met Rinus Gerritsen - moderator Chris Dekker

17:00 - 17:45 Laat je thuisopnames beter klinken! met Bart Wagemakers (Stevie Ann)                


Zondag 5 maart

12:00 - 12:45 Grunten doe je zo! met Caroline Westendorp (The Charm The Fury)

13:15 - 14:00 Het tourmanagerpanel: muziek = logistiek met Lisanne Middag,  Etjen van der Vliet, Joost van Aarle  

14:30 - 15:15 Chef’Special: hoe maak je een wereldhit onder tijdsdruk? met Guido Joseph en Jasper Zuidervaart
15:45 - 16:30 Pop- en Rockopleidingen: wat heb je eraan?! met Jack Pisters en Ivo Severijns met Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), David Westmeijer (The Brahms)
17:00 - 17:45 Rotterdamse retro: The Kik in ‘eigen’ PAF! Studio met Dave von Raven  en Marcel Fakkers

 

Elektronica in pop/rock live
Oscar Kraal en Nicky Hustinx
De combinatie van een live-band met loops, backing tracks en elektronische sounds, zie je steeds vaker. Live gebruik van elektronica kan je muziek een heel aantrekkelijke extra laag geven. Maar wil je het echt goed doen, dan kom je voor nogal wat praktische uitdagingen te staan. Meestal is de drummer de aangewezen persoon om de elektronica te bedienen. Twee topdrummers, Oscar Kraal (Milow) en Nicky Hustinx  (Weval, Sophie Letitre, Eefje de Visser), leggen uit hoe zij dat bij hun bands aanpakken. Dat zal resulteren in vele handige tips uit de praktijk!

 

 

Programma 
Klik hieronder door naar de blokkenschema's van de Musicfair-site. Gevuld met maar liefst 197 items! 

Klik hier voor het blokkenschema van zaterdag 4 maart:Klik hier voor het blokkenschema van zondag 5 maart:

Maart: 4 en 5, Jaarbeurs Utrecht 

 

Demodrop
Tijdens Dancefair/Musicfair staan meer dan zeventig labels en bekende artiesten klaar om te luisteren naar de producties van alle beursbezoekende producers en dj’s. In welke stijl je ook werkt; bij de Demodrop kun je je tracks laten horen en rekenen op ongezouten tips en praktisch commentaar.

 

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit komen tot stand in samenwerking met Gitarist, Musicmaker, Interface, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJMAG, en SLAM!FM.

www.musicfair.nl


Ook in België!

De organisatie van Musicfair/Dancefair kondigt aan dat ze dit event ook in België gaan organiseren: 4 en 5 november in Kortrijk. 
Volg het nieuws op www.musicfair.be – en op onze site natuurlijk! 

 

zoeken
zoeken