ADE LAB met Carl Cox, Ellen Allien, Oliver Heldens, Nicky Romero, Van Anh

Amsterdam Dance Event 19-23 oktober

Events 09-10-2022 14:10

DE Lab, ADE's educatie- en talentontwikkelingsplatform voor jonge producers en aspirant-professionals, is een toegankelijker alternatief voor de ADE Pro-business conferentie. Wereldwijd bekende artiesten komen masterclasses doen op ADE Lab, waaronder Carl Cox, Ellen Allien, Oliver Heldens, Nicky Romero en Van Anh. Het programma biedt ook masterclasses en sessies met de teams van Spotify, SoundCloud, Bandcamp, Beatstars, ID&T, Armada Music, Martin Garrix' STMPD Studios en Charlotte de Witte's platenlabel KNTXT En tal van merken zijn aanwezig met hun nieuwste producten. Bezoek het Gear Test Lab!

 

Carl Cox gaat op ADE Lab in op de productie van zijn eerste album in tien jaar en zijn overstap naar live sets; lees ook het verhaal in Interface 253, oktober-november 2022!

Verder: Oliver Heldens over het balanceren tussen zijn eigen naam en zijn alias HI-LO, een live speciale editie van Scuba's 'Not a Diving' Podcast met Ellen Allien, het manipuleren van geluid met deephouse pionier Kerri Chandler en een vinyl DJ workshop met Van Anh. Het kan ook de laatste kans zijn om DJ The Prophet, die de Godfather of Hardstyle wordt genoemd, op het podium te zien na het nieuws dat hij met pensioen gaat.

Grote onderwerpen en de nieuwste gear
Naast producerworkshops richt het programma zich op bredere onderwerpen zoals de zwarte roots van housemuziek en het werken aan een volledig inclusieve muziekscene, hoe muziek onafhankelijk te gelde te maken, en de convergentie van elektronische muziek, gaming en de metaverse.
Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met de nieuwste productieapparatuur van merken als Ableton, Alter Audio, AIMI, Pioneer DJ, Roland en Universal Audio, in speciaal ontworpen testruimtes en studio's voor apparatuur, het Gear Test Lab.

Wereldwijde merken uit de muziekindustrie
De teams achter muziekindustriegrootmachten ID&T, Armada Music en KNTXT nemen aspirant-professionals mee achter de schermen over hun dagelijkse werkzaamheden, en wereldgiganten Spotify, SoundCloud, Bandcamp en Beatstars leiden artiesten door de wereld van streaming en ownership. Deelnemers kunnen een bezoek brengen aan Martin Garrix' STMPD Studios om te leren over het mixen van ruimtelijk geluid in Dolby Atmos en feedback van Nicky Romero te krijgen op hun demo's.

Ook de ADE Demolition-wedstrijd onder leiding van Dave Clarke keert terug, waarbij producers een groot prijzenpakket kunnen winnen. Door een samenwerking met demoplatform Virpp kunnen deelnemers in de aanloop naar ADE hun tracks insturen.

ADE Lab, 19-23 oktober, De Brakke Grond, Amsterdam

Volledig programma ADE Lab hier

 

zoeken
zoeken