aanmelden
Freeware 165: Ignite Amps Pteq-1a, TAL-Chorus-LX - Extent of the Jam Digits + gratis samples
De beste software & sounds van januari-februari 2013
freeware 03-01-2013 21:01
Interface-redacteur Peter Hoeks selecteert al sinds jaar en dag de allerbeste freeware voor muzikanten en producers. Elke maand publiceren we deze gratis programma’s, plug-ins en sounds in Interface Xtra. Met ingang van deze editie vind je de freeware op deze speciale pagina Freeware op Interface.nl. Downloaden maar!

Ignite Amps Pteq-1a

De Pultec eq is een beroemde equalizer uit de jaren vijftig waarop deze PTEq-1a plug-in zo ongeveer gebaseerd is. Net als de oude Pultecs biedt deze eq-plug-in nogal typische instelmogelijkheden. Zo is er een hoogregelaar waar je alleen mee kunt verzwakken, bieden de mid- en laagregelaars alleen vaste frequenties en heeft het laag een knop voor boost en attenuate die beiden tegelijk actief zijn! Heeft allemaal te maken met de buizentechniek in het origineel, maar beschouw het maar gewoon als iets waar je subtieler mee kunt eq’en. Sowieso zijn dit soort eq’s veel bescheidener dan de moderne apparatuur met hun messcherpe bandbreedtes en enorme gains, maar daardoor klinken ze juist zo soepel. Het voelt in het begin wel even raar aan, maar dit is echt een lekkere eq. Heel muzikaal ook!

Download Windows vst plug-in

Download Mac vst/au plug-in

TAL-Chorus-LX

Roland is altijd erg goed geweest in effecten. We kennen natuurlijk allemaal de Space Station tapedelay, maar ook de Dimension D chorus heeft een legendarische reputatie. In de analoge Roland synths zaten eveneens erg mooie chorussen; met name die in de Juno-60 is echt verslavend. TAL heeft de chorusmodule uit hun TAL-U-NO-LX  Juno-60 plug-in nu ook als losse plug-in uitgebracht. Er valt net als op het origineel nauwelijks iets in te stellen: slechts twee standen, en de plug-in heeft nog een extra knop voor de stereobreedte. Maar het klinkt echt heerlijk breed en smeuïg, met een mooie beweging in het stereobeeld. Het is altijd weer een teleurstelling als je deze heerlijke chorus uitzet. Niettemin; met mate gebruiken, want anders klinkt je mix als een smeltend pakje roomboter!

Download Windows vst plug-in

Download Mac vst/au plug-in

Extent of the Jam Digits

Casio gebruikte indertijd Phase Distortion (PD) in hun CZ synths om te concurreren met de fm-techniek in de Yamaha DX synths. Digits van Extent of the Jam werkt ook met PD, maar klinkt als een CZ die een langdurige behandeling met epo, anabole steroïden en een waslijst aan hormonen heeft ondergaan! Dit ding klinkt echt vetter dan veel analoge synths. Dat geldt dan met name voor de bassen en sounds als lage pads. In diverse andere sounds herken je het digitale, soms wat knarsige karakter van de CZ. Het leuke is dat de parameters ook erg afwijken van de norm. Dat maakt editen extra spannend en af en toe gebeuren er ook hele mooie ongelukjes. Zeer de moeite waard, alleen al vanwege de bassounds.

Download Windows vst plug-in

Download Mac vst/au plug-in

 

GRATIS SAMPLES

# Equinoxsounds Progressive Trance Loops and Samples  
Een pakket van 1GB aan sounds (acid wav, Apple Loops, rex2) met vijf ‘deep progressive house’ construction kits, diverse trance pads, strings, drums en fx plus nog eens tien sequence construction kits.

Download nu.

# Wavesfactory Power Guitars Free

Een erg mooie Kontakt-library met prima multilayer gitaarpowerchords.

Download nu

# Private Hell gitaarakkoorden

Nog meer elektrische gitaren, maar dan cleane slaggitaarakkoorden van Private Hell, inclusief palm mutes, slides en allerlei andere bijgeluiden. Voor NI Kontakt.

Download nu.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com