aanmelden
Freeware 167: Bittersweet 3, Gater, Altair 4B
De beste software & sounds april 2013
freeware 29-03-2013 11:03
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Flux Bittersweet 3

Bittersweet is een zogenaamde transientprocessor. Deze beïnvloedt de snelle veranderingen in een klank, in de praktijk de attacks en de release. Bittersweet hebben we al eens eerder bekeken, maar versie 3 is verbeterd en uitgebreid. Het draait allemaal om de grote ronde knop; draai hem naar links en de transients worden zachter, naar rechts en ze worden versterkt. Ideaal om een zompige sound wat meer bite te geven, of om een opgefokte sound juist wat milder te maken. Het effect kun je finetunen met de instellingen Fast, Medium, Slow. Bittersweet kan nog nauwkeuriger of onopvallender gebruikt worden dankzij de mid/side-functie en je kunt het detectie -timewindow zelf instellen. Flux is echt zo’n plug-in waar je aan verslaafd raakt; razendsnel je sounds focussen of juist wat wolliger maken.

Download Windows vst/aax plug-in

Download Mac; vst/au/aax-plug-in

SPC Plug-ins Gater

Deze trancegate ziet er bedrieglijk simpel uit, maar je kunt er geweldige dingen mee doen. De gate wordt bestuurd door een ingebouwde step sequencer met zestien stappen van elk een zestiende noot. Door stappen aan of uit te zetten kun je onder meer het ritme van een drumloop aanpassen; je mute zo feitelijk afzonderlijke beats uit de loop. De gate werkt als aan/uit-schakelaar of met een vaste release. Maar je kunt Gater natuurlijk ook op een sustainende klank gebruiken en zo een ritme aanbrengen in een doorklinkend geluid, of in een effect-send om enkel bepaalde beats van effect te voorzien. Verder is er nog een randomizer, die gatepatronen voor je maakt als je zelf even geen inspiratie hebt. Werkt allemaal simpel en betrouwbaar en levert verassende resultaten.

Download Windows vst plug-in

Download Mac vst plug-in

Download Mac au plug-in

HGF Synthesizer Altair 4B

Termen als ‘ambient’ of ‘filmisch’ worden te pas en te onpas gebruikt bij synths, maar voor Altair 4B gaan ze honderd procent op. Voor een smeuïge lead of een Hammond orgel ben je hier dan ook aan het verkeerde adres. Speel een noot en je zweeft alleen in de kosmos, je wandelt door spookachtige spelonken, in een sprookjesachtige droomtuin, of wellicht  heb je de dosis hallucinogene drugs wat overdreven… De klanken borrelen door het stereobeeld en blijven constant bewegen, ook qua klankkleur. Ondanks dat Altair 4 ­­– zo heet de planeet in de cultfilm Forbidden Planet – er totaal anders uitziet dan de meeste synths, kun je eenvoudig de klanken naar je hand te zetten met het grafische display. Wat mij betreft een van de spannendste synths die ik ken!

Download Windows vst plug-in

Gratis samples

Indigenous Guitar Freepack

Dit pakket bestaat uit een akoestische gitaar met slides en mutes, een leadgitaar met mutes, en een akoestische gestrumde gitaar voor Kontakt met bijbehorende midibestanden.

Peace Love Productions

Bij Peace Love Productions kun je talloze gratis samples downloaden, van drumkits, lounge loops en dubstepbassen tot diverse synths. Het zijn allemaal 24-bit (acid) wave- of aiff-bestanden.

Synthgeek

Synthgeek heeft een hele hoop gratis te downloaden sounds met drumloops, ‘circuit-bent’ synths en drummachines, percussie et cetera. Alle sounds zijn 16-bit wave-bestanden.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com