aanmelden
Interface Freeware 169: Pancake 2, Trans Computer Maschine, Loopdrive
De beste software & sounds juni 2013
freeware 07-06-2013 06:06
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Cableguys Pancake

Pancake is een bijzonder leuke plug-in, waarmee je de panning van een spoor kunt automatiseren. Dat kan natuurlijk ook al in je daw, maar Pancake biedt veel meer mogelijkheden. Zo kun je zelf een curve tekenen, een van de presetgolfvormen gebruiken of een bestaande curve met diverse slimme functies aan je wensen aanpassen. Je kunt kiezen hoelang de curve duurt in maten (max 32) of nootwaarden (min 1/64) of het sync loopt met het tempo, single trigger, multi trigger, one shot en je kunt de curve met een midinoot triggeren. Het is in feite een uitstekende automatisering-editor. Eigenlijk jammer dat de data uit de plug-in enkel voor panning kan worden gebruikt, maar als het om autopannen gaat, is dit echt een topper.

Download Windows vst/rtas plug-in

Download Mac; vst/au/rtas-plug-in

Cescato Musiktechnologie Trans Computer Maschine

De naam Trans Computer Machine associeer je natuurlijk meteen met Kraftwerk, en dan zit je inderdaad in de juiste sfeer. TCM is een monosynth, gecombineerd met een 4-kanaals step sequencer. Die synth doet denken aan een ARP Odyssey, met flink wat Minimoog karaktertrekken. Veel van de (sequencer)geluiden doen denken aan Kraftwerk: Autobahn, Trans Europa Express, enzovoort. Maar ook Vince Clarke, Giorgio Moroder en Vangelis komen voorbij, en soms klinkt het ook gewoon naar een TB-303. Feest der herkenning dus voor liefhebbers van klassieke synths. En wie zelf met de sequencer en de synthparameters aan de slag gaat, ontdekt talloze fraaie sounds en effecten. Een geweldige plug-in waar je uren mee zoet bent!

Download Windows vst plug-in

Yedey Loopdrive

Loopdrive is een zogenaamde loopslicer; je laadt een (drum)loop, die vervolgens in stukjes (slices) wordt geknipt, waarna je de slices weer afzonderlijk kunt triggeren en bewerken. In de sequencergrid bouw je vervolgens met de slices of beats een nieuw ritme op. Je kunt vervolgens alle slices tegelijk of met de modulationmatrix afzonderlijk, met diverse effecten bewerken: filters, bitcrusher, overdrive en distortion, en je kunt attack en release voor de slices instellen. Er zijn maximaal acht patterns, die je via midi kunt omschakelen. Uiteraard volgt de beatslicer het tempo van je daw, als je dat wilt. En je eigen loops laden gaat met het knopje linksonder: Grain. De ideale manier om uitgebluste loops te recyclen, want de resultaten zijn bij vlagen erg spectaculair.

Download Windows vst plug-in

Gratis samples

• Wie Looperman nog niet kent, moet daar beslist eens gaan kijken. De site staat vol drums en drumloops en zelfs a capella’s (vocals only). Loops en samples zijn in principe royalty free, de a capella’s echter niet! En je moet een account aanmaken om de wav-bestanden te kunnen downloaden.

Fluffy Audio heeft een mooie Kontakt soundset van een logdrum. Een logdrum is een warm klinkend, houten percussie-instrument met mooie inharmonische boventonen. Inclusief eq, reverb en zeven layers.

Flamestudios heeft een flinke collectie sounds van akoestische en elektrische gitaren en bassen, waaronder Jaguar, Telecaster, Les Paul en zelfs een banjo. Het zijn wel bestanden voor Gigasampler, maar die kunnen de meeste sampleplayers omzetten naar hun eigen bestandstype.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com