aanmelden
Interface Freeware 171: Giada, Arguru Voyager, Dr-Fusion
De beste software & sounds september 2013
freeware 23-08-2013 10:08
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Giada Music  Giada Loop machine

Giada is een standalone sampleplayer, met heel veel mogelijkheden. Je kunt er samples in laden en die met een toets naar keuze van je computerkeyboard triggeren. Ideaal om met een laptop zonder gedoe samples in te starten. Maar je kunt er ook korte midi-sequences mee triggeren. Verder kun je samples loopen, in de beat quantizen, editen, ze met vst plug-ins bewerken en je performance opnemen. Op dat soort functies moet je wel even studeren, want het programma zit niet zo intuïtief in elkaar als commerciële software. Een redelijk goede handleiding staat op www.giadamusic.com/documentation. Maar de mogelijkheid om eenvoudig sounds te triggeren met je computerkeyboard is al de moeite waard. Vergeet niet de volumeknop voor elke sample open te zetten!

Download Windows/Mac/Linux

Arguru  Voyager 
Te snel je oordeel klaar hebben is nooit verstandig, niet in het echte leven, maar ook niet als het over software gaat. Als je Voyager uitprobeert, kun je waarschijnlijk na een paar presets een geeuw niet onderdrukken. Maar als je de Nollwenbanks laadt wordt het een totaal ander  verhaal. Je hoort dan pittige sounds met een krachtige attack en een mooie balans tussen warmte en agressiviteit. Eindelijk eens een keer niet weer al die brass, strings en andere laidback old-style sounds maar pittige bijtende en zagende sounds die passen bij de muziek van nu. Het klinkt ongeveer als een combinatie tussen een DX7, een Jupiter 8 en een Oscar. Maar vooral door de krachtige attack en het boventoonspectrum weet Voyager zich moeiteloos in een drukke mix te handhaven.

Download Windows, vst plug-in

Download extra preset

ODO Synths  Dr-Fusion

Dr-Fusion is een prima drumsoundmodule die behalve een heel overtuigende 909-imitatie ook uitstekende drum&bass en RnB kits aan boord heeft. Dr-Fusion wordt geleverd met 50 fraaie drumsamples waarvan je er twee kunt layeren per pad. Dankzij het tussen hi-pass, low-pass en band-pass schakelbare filter met resonantie, de volume envelope en de voor beide samples afzonderlijk instelbare verstemming over een enorm bereik kun je er hele aparte sounds uithalen. Elke pad heeft daarnaast nog een effectprocessor met distortion, bit reducer en een clipper, elk met twee instelbare parameters. Behalve de elf pads met samples is er nog een ingebouwde synthdrum, bijvoorbeeld om je kick wat vetter te maken. Er zitten veel fraaie presetkits bij. Op het gebied van gratis drum plug-ins is dit een echte aanrader.

Download Windows vst plug-in

Gratis samples

  • Samplearena verkoopt diverse sample cd, waarvan je flink wat gratis samples kunt downloaden. Het zijn allemaal wave bestanden van o.m. drums, loops, synths effecten.
  • Bij Loopasonic kun je een honderdtal drumloops/breakbeats downloaden en verder bas- gitaar- en synthloops. Het zijn allemaal wave bestanden. 
  • Bij Macloops hebben ze een uitgebreid assortiment aan loops waaronder natuurlijk drums, maar ook instrumenten en vocals. Het zijn AIF bestanden die je in vrijwel alle software kunt laden. Je moet wel even een account aanmaken voor je kunt downloaden.
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com