aanmelden
Interface Freeware 175: Elastic Player, Eddie C's Heaven, Studio Grand Free
De beste software & sounds januari/februari 2014
freeware 03-01-2014 10:01
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder

XLN Audio Studio Grand Free

XLN Audio maakt behalve Addictive Drums ook Addictive Keys, instrumenten met diverse akoestische en elektrische piano’s. Om je daarmee kennis te laten maken, is de Studio Grand nu gratis verkrijgbaar in een versie met 49 toetsen (in plaats van 88) en 3 microfoonposities (in plaats van 6). Hiervoor werd een Steinway Model D concertvleugel gesampled, speciaal met het oog op gebruik in studioproducties. Je kunt zelf kiezen uit drie mic-opstellingen met buizen- en ribbonmicrofoons (of een eigen mix maken). In de player kun je zaken als sustain, velocity en dissonantie instellen. Voor elk van de microfoonposities is er een eq, een tremolo en er zijn delay/reverb/eq-sendeffects. Aardig wat mogelijkheden dus, maar de klank op zich is al uitstekend. Om de piano te downloaden moet je een account aanmaken en een online installer op je computer installeren.

Windows/Mac; vst/au/rtas-plug-in en standalone

Ueberschall Elastik 2

Elastik is een sampleplayer die Ueberschall samen met timestretch-specialisten Zplane ontwikkelde. Er zijn al talloze sampleplayers, maar Elastik heeft enkele unieke features. In de Loopeye kun je al je acties automatiseren en loops filteren, pannen, ‘enveloppen’ en toonhoogte of formanten veranderen. Ook kun je realtime de looplengte veranderen of de loop slicen, en met de slices een nieuwe loop opbouwen. Met Random Sound Replacement kun je daarbij ook het toeval een rol laten spelen. De loops blijven altijd synchroon lopen met het daw-tempo dankzij de uitstekende Zplane algoritmes. Bijna alles werkt realtime, waarmee Elastik ook een heel spannende improvisatietool is. Elastik gebruikt speciale soundlibraries, waarvan er al talloze te koop zijn, maar gelukkig wordt er een ook een prima gratis library meegeleverd in de vorm van een deephouse Construction set.

Windows/Mac; vst/au/rtas-plug-in en standalone

Auraplug EddieVsHeaven

Tja... Wie zou Eddie V nu toch zijn? Je snapt wel dat dit een echte gitaarplug-in is. En hoewel het eruitziet als een stompbox-effect, is het eigenlijk een complete ‘guitar rig’. In de plug-in zitten een distortion, een amp-simulator, een speakersimulator en talloze effecten. De hoeveelheid knoppen is echter beperkt; Eddie wordt immers al een dagje ouder. Met Drive bepaal je de hoeveelheid vervorming en met de low-, mid- en highknoppen bedien je de ingebouwde eq. Ondanks de weinige regelaars klinkt het prima; een muffig di-gitaartje gaat er meteen lekker volwassen van klinken, en ook met andere instrumenten werkt het goed als je de Drive maar ultralaag zet. Rest nog de Eddielizer-knop, maar dat blijkt een teleurstelling. Het rechterkanaal valt zowat weg; misschien een nabootsing van meneer van Halen’s gehoorproblemen?

Windows; vst-plug-in; 32/64 bit

Mac; vst/au-plug-in

Gratis samples

• Het is te laat voor de feestdagen, maar mocht de winter nog stevig toeslaan, dan kun je jezelf in de arrenslee begeleiden met Sleigh Bells voor Kontakt van Sonokinetic.

• Helaas waren veel lezers te laat om de in Interface 173 besproken gratis UVI Mello te downloaden, maar als troostprijs hebben we twee andere Mellotron-libraries voor je opgezocht:

Mellotron Premier van Premier Sound Factory (Kontakt/EXS 24mkII) met vier instrumenten

en 11 Mellotron-instruments van Leisureland (wavebestanden)

• En voor wie het wat minder rasperig wil, is er het fraaie Intimate Strings Lite Library strijkkwartet voor Kontakt van Embertone.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com