aanmelden
Interface Freeware 180; Virtual ANS, Feedback Compressor II, TheDRumSource
De beste software & sounds juli/augustus 2014
freeware 27-06-2014 10:06
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

WarmPlace Virtual ANS

In de vorige eeuw ontwikkelde Evgeny Muzrzin de ANS photo-electronische synth, onder meer te horen in films van Tarkovski en CoilANS van de band Coil. ANS laadt wav-bestanden die je kunt afspelen en bewerken met allerlei tools in de sonogram editor. Maar ook door gewoon wat te tekenen met de muis maak je de meest fantastische additieve soundscapes; prachtige sciencefictionachtige golvende en sweepende klankfonteinen maak je in een handomdraai. De laagste frequentie, hoeveelheid octaven, tempo, en de afspeelrichting zijn instelbaar. Het wordt wat lastiger als je het geheel helemaal onder controle wilt krijgen; een handleiding ontbreekt, wel staan er talloze instructieve video’s op de site. Maar zelfs door gewoon wat te pielen kun je je urenlang amuseren met deze fascinerende klankgenerator. De output kan opgeslagen worden als standaard wav-bestand en je kunt deze importeren in je daw. En Virtual Ans is ideaal voor op een tablet of smartphone!

Windows/Mac/iOS/Android/Linux; standalone

Tokyo Dawn Records Feedback Compressor II

Ja, laten we nog maar eens een compressortje doen! Feedback Compressor II klinkt namelijk uitstekend en biedt diverse slimme instelopties. Hij doet het prima als buscompressor en voor individuele sporen en probeert eens een keer geen hardware voorbeeld te imiteren. Feedback Compressor II is snel, heeft een filter in de sidechain met frequentie- en slope-regelaars, kan limiten, heeft een traploos instelbare soft knee, heldere metering en je kunt het onbewerkte signaal bijmixen. Met de Peak Crest kun je snelle pieken de baas zonder te squashen en de release is voor snelle en normale pieken afzonderlijk regelbaar. Verder is de stereo-linking traploos instelbaar tussen 0 en 100. En behalve standaard bypass is er ook een Delta-knop waarmee je het verschilsignaal hoort tussen onbewerkt en bewerkt; informatief, maar soms ook bruikbaar als ‘effect’. Veel leuke en zeker ook nuttige extra’s dus, maar vooral een uitstekende compressor die erg precies valt af te stellen. Een echte aanwinst!

Windows; vst plug-in

 

Witech TheDrumSource

TheDrumSource is een drumcomputerplug-in met een Roland TR-achtige stepsequencer. Er is ruimte voor twaalf drumklanken, waarvoor je 24-bit samples kunt laden in talloze bestandstypes. Een handige samplebrowser is ingebouwd, maar je kunt ook met twee knopjes het vorige of volgende sample laden terwijl de sequencer doorloopt! Gelukkig krijg je er ook een bijzonder leuke collectie drumsamples uit de analoge Moog Source synth bij. Voor elke drumsound kun je volume, pan, toonhoogte, lengte en swing instellen. Er zijn 24 patronen die tussen 16 en 128 stappen lang kunnen zijn, maar de sounds zijn ook direct via midi te triggeren. Klanken lopen standaard via individuele outputs, dus als je alleen de basdrum hoort, moet je even alle sounds aan de stereo output toewijzen. Het recept is natuurlijk bekend maar TheDrumSource is een hele intuïtieve drumcomputer met leuke sounds die je creatieve flow op geen enkele manier onderbreekt.

Windows; vst plug-in

Gratis samples

• Goede vocals zijn lastig te vinden en zeker authentieke Jamaicaanse dj-kreten. Ras Kitchen heeft gelukkig een hele hoop fraaie shouts en talks in aiff-fomaat. Big it up maaannn!

• Net zo lastig te vinden zijn soulfulle dubstep/drum ’n’ bass vocals. Gelukkig heeft de Engelse zangeres Aiva een prachtige collectie vocalsamples in de aanbieding; maar liefst 500MB 24-bit wav-bestanden lead, backing vox en ad-libs, vaak bewerkt met effecten.

• En ook bij Black Octopus vind je diverse gratis vocals uit hun samplecollecties, maar tevens uitstekende glitch-hop, neurobass, dubstep en Monsterkick samples. Allemaal 24-bit wav-bestanden.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com