aanmelden
Interface Freeware 185; Filtercrusher, Bigroomkixsynth, Reflex Free
freeware 09-01-2015 06:01
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Bedroom Producers Blog Filtercrusher

FilterCrusher van Audio Assault is een combinatie van een 12dB low pass- en high pass-filter, allebei met resonantie. Als extra is er een tube simulator ingebouwd, waarvan je het effect kunt doseren door de inputknop verder open te draaien (en de output lager te zetten om het volume in de hand te houden). Klik op de Crush-schakelaar en de vervorming wordt wat prominenter. De filters zijn verassend effectief; je kunt probleemloos speelgoedtrommeltjes van imposante drumsounds maken, of synthsounds mooi op laten komen en weer weg laten zinken, of flinterdun laten wegzeilen. Deze plug-in werkt trouwens ook erg goed als wahwah, waarbij het verdraaien van beide filters heel verschillende klanken oplevert. De tube simulator zorgt voor een mooie bite in de klank. De filters (en de resonantie) zijn met 12dB wat minder radicaal, maar ze blijken verassend effectief zodra je aan de knoppen draait.


Win/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

https://bedroomproducersblog.com

 

Hinton and Fairchild Bigroomkixsynth

De bassdrum is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel van de drumkit tegenwoordig; bij sommige stijlen is het zelfs de belangrijkste sound in de track. Je kick moet dus staan als een huis. Bigroomkixsynth kan je daarbij helpen, als je kick tenminste hard en elektronisch moet zijn. Samples komen er niet aan te pas; het is een echte synth. En daar valt heel wat aan te editen. De klankopwekking is verdeeld in sub-, body-, transient- en noise-afdelingen; elk met een levelknop, aangevuld met een heel effectieve compressor en een driedelige eq. Moeiteloos selecteer je precies de juiste klik, sublaag en body, en bepaal je de onderlinge verhoudingen. Vette, spijkerharde, penetrante of wollige kicks heb je zo gemaakt, maar je kunt er ook toms, snares en hihats mee maken; en ook die klinken prima. Alles wat je nodig hebt voor stevige drumsounds, is ingebouwd en de collectie aan presets klinkt uitstekend.

 

Windows; vst-plug-in

https://hintonandfairchild.co.uk

 

STW Audio Reflex Free

Reflex Free is een ambience generator die een aantal delaylijnen gebruikt om een ruimte te simuleren. Het mooie is dat het lijkt op reverb en delay, maar toch een eigen karakter heeft. Niet het sponzige van reverb, maar ook geen harde repeats zoals bij delay. Reflex heeft echt een muzikaal karakter dat je prima kunt finetunen met de depth- en sizeknoppen, maar ook met hoog-af- en laag-af-filters. Mooi is de chorusachtige modulatie van de ambience, die voor een hele ijle zweverigheid zorgt. En als je aan de sizeknop draait, hoor je het typische freaky zwiepeffect van een tapedelay waarvan de delaytijd veranderd wordt. Werkt geweldig met gitaren, pads, stemmen, solosynths en (met de size laag afgesteld) ook op drums en percussie. Een heel bruikbare en muzikale aanvulling op standaard galmen en delays, met een fraaie en overzichtelijke interface.

 

Windows; vst-plug-in

www.stw-audio.com

 

 

Gratis samples

Loophole Samples Kung Fu Sound FX.

Hooooooowah..., whoosh, shooowooh, ahuuh.... Zo ongeveer klinkt de Kung Fu Sound FX library. Tachtig sound-fx en stukjes dialoog uit kungfufilms, gesampled van vhs-tapes. Allemaal 24-bit wav-bestanden.

www.loopholesamples.com

 

99 Sounds Project Pegasus.

Project Pegasus bevat dromerige arpeggio’s, fluwelen strings en grootse pads; allemaal met een filmisch karakter. Pegasus bevat 100 Kontakt patches, maar de wav-bestanden kun je in elke sampleplayer gebruiken.

https://99sounds.org

 

Realdrumsamples Producers Choice starter kit.

Deze collectie bevat meer dan 100 hiphop drumsounds: kick, snare, clap, hihats et cetera, plus 11 drumloops. Het klinkt allemaal smeuïg en origineel met veel gelayerde sounds en altijd plenty impact. Je moet wel zelf een kit maken van de wav-bestanden, maar de loops zijn al zeer de moeite waard. Op de site staan ook prima tutorials over making the beat.

https://realdrumsamples.com


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com