aanmelden
Interface Freeware 189: MT Power Drumkit, Xhip, TDR Kotelnikov
freeware 28-05-2015 10:05
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Voor weblinks naar de genoemde items, klik op de naam.

 

Manda Audio MT PowerDrumKit2

Steeds vaker zien we naast freeware die ook echt als freeware gemaakt is, commerciële software die dient als teaser voor een grotere versie of die door de makers ‘opgegeven’ is. De verkoop valt tegen of men wil geen support meer geven. Niet dat we daar als aasgieren op zitten wachten, maar zo kun je wel aan hele mooie plug-ins komen. MT PowerDrumkit2 hoort tot de categorie ‘opgegeven’. Deze drumplayer bevat één akoestische kit bestaande uit dertien instrumenten die al zijn bewerkt met compressie en eq. De hoeveelheid compressie kun je in de mixer bijregelen per instrument. En het klinkt ook prima met vooral erg fijne bekkens en toms, enkel de kick is wat wazig, maar dankzij individuele outputs is dat op te lossen. En je krijgt er een uitstekende collectie midigrooves bij, die je in de player kunt voorbeluisteren en gewoon in je daw slepen. Je moet de player wel even autoriseren via de website.

Windows, Mac; 32/64-bit vst/au-plug-in

www.powerdrumkit.de


 

 

Xciddose Xhip

Xhip begon lang geleden als een eenvoudige trackersynth waar vooral chiptune-sounds uit kwamen, maar is in de loop der tijd uitgegroeid tot een krachtige subtractieve synth met heel wat extra opties. De twee oscillators zijn voorzien van cross modulatie, supersaw unison, fm op het filter, een waveshaper en een saturator. Dankzij die uitrusting, een prima filter en diverse wat lastiger te plaatsen opties kan Xhip een breed spectrum aan klanken opwekken. Dat loopt van warme, volle, melodische sounds, die je standaard analoog zou kunnen noemen, via verassend aardige Hammonds tot knarsende, schurende en penetrante sounds met lekker veel bite. Dankzij de snelle envelopes kun je de klanken een pittige attack geven en zijn ook prima percussieklanken geen probleem. Het veelzijdige filter met een pittige resonantie levert ook heel mooie, puur elektronische klanken. En gelukkig zitten er erg veel bruikbare sounds tussen de 127 presets.

Windows; 32/64-bit vst-plug-in

https://xhip.net


 

 

TDR Kotelnikov

Tokyo Dawn Records (TDR) is een platenlabel, maar ze maken ook plug-ins. Een hele geslaagde is Kotelnikov Mastering Compressor. Goed voor mastering, maar zeker ook voor mixen. De maximale ratio is weliswaar ‘slechts’ 7:1, maar hij is erg krachtig en toch subtiel, bijzonder muzikaal en ook nog eens heel compleet. Zo is er een instelbare softknee-optie, de release is afzonderlijk instelbaar voor rms- en peak- levels, er is een uitstekend en vergaand instelbaar sidechainfilter en de gevoeligheid voor stereomateriaal is instelbaar in procenten. Wat ik voor het eerst zie, is de Delta-functie, waarmee je het ‘verschilsignaal’ tussen bewerkt en onbewerkt kunt horen. Uiteraard werkt TDR ook in m/s-mode en is er een mixknop voor traploze parallel processing. Toch laat TDR zich relatief eenvoudig bedienen en klinkt ie uitstekend. Voor € 40,- is er een Gentlemans Edition met onder meer Equal Loudness-functie en een frequentieafhankelijke ratio.

Mac/Windows; 32/64-bit aax/vst/au-plug-in

www.tokyodawn.net

 

Gratis samples

 

KontaktBanks demolibrary. Uit de collectie Kontakt Libraries van KontaktBanks, stelt dit bedrijf 9 demo’s ter beschikking voor de volledige Kontakt-versie. Het zijn samplebanks van digitale en analoge synths. www.kontaktbanks.com

Luftrum Free Field Recordings. De Deense sounddesigner Luftrum maakt veel buitenopnamen waarvan je een mooie collectie (1GB) kunt downloaden. Denk aan vogeltjes in het veld, klotsende zee aan het strand, bosgeluiden en vliegvelden. Dat alles in een fantastische geluidskwaliteit. Je moet wel iets betalen (voor een goed doel); minimaal 1 dollar. www.luftrum.com

Soundmorph Packs. Soundmorph maakt sample-libraries die vooral sound-fx voor action, horror en sci-fi bevatten. Er is een pakket met iets uit al hun bundels en vijf demopacks uit specifieke collecties als Road Riders, Doom Drones en Robotic Lifeforms. Het zijn allemaal 24-bit/96kHz wav-bestanden.

https://soundmorph.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com