aanmelden
Interface Freeware 191: BigKixDippa, Signal Free en Beat Factory Drums
freeware 31-07-2015 12:54
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Voor weblinks naar de genoemde items, klik op de naam.

Hinton & Fairchild BigKixDippa


Sidechain compressie blijft een hot topic; door de baslijn te ducken als de kick speelt, zitten die twee elkaar niet in de weg. Maar je kunt ook de melodie wegdrukken om de vocal hruimte te geven en allerlei andere interacties tussen partijen realiseren. Nu is het opzetten van de sidechain routing niet in alle daw's even eenvoudig èn je zit vast aan de curves die in je compressor 'ingebakken' zitten. Het alternatief is een plug-in die je direct insert op de track waarvan je het level wilt ducken en die op de gewenste beat(s) het level terugdraait. Dat is precies wat BigKixDippa doet. Je kiest een preset of tekent je eigen curve, selecteert op welke beat of maat het volume omlaag moet en bingo! De curve kun je net zo simpel of complex maken als je wilt, afwijkende maatsoorten worden onderteund en je kunt de timing subtiel verschuiven. Ook prima bruikbaar om beats uit een drumloop te isoleren of onderdrukken.

Windows, 32/bit vst plug-in

hwww.hintonandfairchild.co.uk


Output Sounds Signal Free


Een test van Signal stond in Interface 190. Peter van Leerdam beschreef het als een innovatief instrument vol met grootse eigentijdse sounds en daar is geen woord aan gelogen. Bij wijze van promotie is er nu Signal Free met minder sounds, sources en presets, maar wel met dezelfde Dual Pulse Engine en effecten. Signal Free zit vol druk bewegende en pulserende sounds waarvan je steeds een viertal parameters, als filter, envelope e.d. kunt bijstellen. Dit zijn macro's dus vaak worden meerdere parameters tegelijk bijgesteld als je de fader beweegt. De meeste sounds zijn vervaardigd met conventionele samples, maar vanwege de bewerking, de effecten en de invloed van de pulse engine klinkt het allemaal ritmisch en vaak ook filmisch. Helaas zijn de effecten en de pulse engines niet instelbaar in deze gratis versie. Signal Free is een instrument voor NI's Kontakt, dus zonder Kontakt heb je er niks aan. In Kontakt Player houdt deze versie er steeds na 15 minuten mee op.

Windows/Mac; 32/64 bit vst/au/aax -plug-in (NI Kontakt vereist!)

https://outputsounds.com

BeatSkillz BeatFactory Drums


Drumsounds, je kunt er nooit genoeg van hebben. Vooral de vettige, wat freaky sounds vormen een prettige aanvulling op de cleane drums die je in veel drumplayers vind, maar je kunt ze natuurlijk ook op zichzelf gebruiken. Een mooie collectie zit in BeatFactory Drums. Ze zijn allemaal uit een Akai MPC2500 afkomstig en er valt ook nog het een en ander aan te editten. Met beperkingen weliswaar want de adsr envelope en de galm zijn enkel voor de hele kit instelbaar, dus niet per sound. Gelukkig zijn volume en pan wel individueel in te stellen. Er zijn10 kits met twaalf sounds elk. Het begint met een wat voorspelbare 808, het wordt al leuker met de lekker gedateerde gated reverb 80ties kit en nog leuker met 2 dubstep en 2 hiphopkits, waarna we een Indiasche collectie tegenkomen, een trap kit plus twee keer hits. Veel verassende, vaak trendy sounds en het klinkt allemaal stevig; veel laag, veel hoog en weinig mid.

Mac/Windows; 32/64 bit, vst/au plug-in instrument

www.beatskillz.com

Gratis samples

 Ivy Audio heeft diverse nuttige libraries voor Kontakt (enkel full version helaas); Steinway B met vijf dynamieklevels, pedaalsamples en 2 mic positeis, een solo vrouwenstem, een tenor trombone en een rock drumkit met 8 dynamieklevels en 11 mic posities

Prime Loops Taster pack. Prime Loops maakt talloze samplelibraries voor allerlei soorten dance. Als je bij hen een account aanmaakt kun je 500mb uit hun repertoire gratis downloaden. Veel drumloops maar ook vocals, fx en melodieloops.

Tape synth samples. Eddie Mars sampelde Roland MKS-7, Oberheim SEM, Moog Micromoog en Novation Bass Station van analoge tape. Het zijn 10 stuks, 24 bit multisamples, in versies voor Ableton 9, Kontakt 5 en Logic EXS, maar ook standaard wave bestanden.

 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com