aanmelden
Interface Freeware 193; A1Triggergate, Gigmate, MJUCjr
freeware 22-10-2015 11:10
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Alex Hilton A1triggergate

Met een triggergate kun je een nieuw ritmisch patroon maken van allerlei audiotracks, bijvoorbeeld een bestaande drumloop. In een soort sequencer programmeer je een bepaald patroon waarmee de gate open en dicht gaat, natuurlijk synchroon met het tempo van je daw. Dat kan al heel aardige resultaten opleveren, maar voor echt creatief gaten heb je meer opties nodig, en A1triggergate biedt die ook. Zo heeft elke stap een volumeslider, een envelope bepaalt het volumeverloop van de gate en er zijn drie ingebouwde effecten, een low pass filter, een distortion en een delay. De envelope en effecten werken op alle stappen, en dat pakt in de praktijk prima uit. In de sequencer heb je allerlei mogelijkheden de juiste (swing)groove te maken. Zo maak je van een hoekig patroontje een soepel swingend en licht flutterend ritme, dat je desgewenst kunt mengen met het origineel. En er zitten prima presets in voor als je geen zin hebt om zelf te programmeren.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/rtas/aax/au-plug-in

www.alexhilton.net

 

 

Manx Gigmate V2

In 1981 ontwierp Bob Moog een vrij eenvoudige synthesizer voor het Amerikaanse elektronicaketen Radio Shack: de Concertmate MG-1. Deze synth leek wel wat op de relatief eenvoudige Moog Rogue. Manx maakte er een virtuele versie van, die Gigmate heet. Het is een gecombineerde monofone/polyfone synth met twee oscillators per stem, een ruisgenerator en een uitstekende ringmodulator. Al deze klankbronnen kun je naar smaak balanceren in de mixer. Beide oscillators hebben blokgolf- en zaagtandgolfvormen en oscillator 2 kun je aan 1 syncen. Verder is er een driedelige envelope en een lfo. Een vrij eenvoudige opzet eigenlijk, maar wel met genoeg smaakmakers. Het sterke punt van Gigmate V2 is de brede, wolkende sound, vooral in het laag. Dat levert uitstekende bassounds op die echt ‘dragen’ en een solide basis voor je song creëren, en dat zonder pwm-modulatie. Het filter klinkt prima, maar de resonantie is niet echt overtuigend. Een raar geval eigenlijk die Gigmate, maar de sound overtuigt absoluut.

Windows; vst-plug-in

www.manxsynthesizers.com

 

 

Klanghelm MJUC jr.

Klanghelm is een Duitse producent van allerlei uitstekende processorplug-ins, die hun werk heel subtiel kunnen doen, maar zich ook echt kunnen laten horen. Een goed voorbeeld is de MJUC variable tube compressor, waar men een eenvoudiger gratis versie van heeft gemaakt met de naam MJUC jr. Deze vari-mu compressor zit heel eenvoudig in elkaar, wat altijd goed nieuws is voor degenen die koudwatervrees hebben voor het hele compressiegedoe. Middenin een stoere vu-meter, links een draaiknop voor de hoeveelheid compressie, rechts de make-upknop om het outputlevel te corrigeren, en middenin een driestandenschakelaar die Time Constants heet. Die schakelaar beïnvloedt niet alleen de attack en release, maar ook de timing van de onderdelen die de saturation bepalen. En het werkt allemaal als een trein; bepaal de hoeveelheid compressie, compenseer het volume met de make-up en experimenteer met de drie standen, waarvan eentje automatisch geschikte waarden kiest; van subtiel tot pompend, zonder gedoe.

Mac/Windows; 32/64-bit; vst/au/rtas/aax-plug-in

https://klanghelm.com

 

 

 

Gratis samples

Legowelt samplekits. De Nederlandse danceproducer Legowelt heeft negen soundpacks met wav-bestanden op zijn site staan van analoge en digitale synths als DX-7, JD800 en MonoPoly.

Karyrofer Records heeft een hele hoop samples in de aanbieding; van drums, akoestische snaarinstrumenten, percussie en bas tot diverse elektronica. Het zijn allemaal 24-bit wav-bestanden, vaak met SFZ of Kontakt instruments.

Audiomodern. Audiomodern is een fabrikant van commerciële sample-libraries. Van drie daarvan zijn gratis Lite Editions te downloaden. Het zijn allemaal elektronisch bewerkte sounds en loops voor de volledige Kontakt-versie, dus helaas niet voor de Player.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com