aanmelden
Interface Freeware 200: HYMBDrive, Nightlife, Amplebass
freeware 29-06-2016 11:06
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Acoustica Nightlife

Nightlife is een virtueel analoge synthesizer die vooral op dance is gericht volgens de makers. Er zijn drie oscillatoren met sync en fm, een dubbel filter plus een vowel filter en een tienvoudige modulatie matrix waar je vier envelopes en drie lfo's tegenkomt. Dat levert al een lekker dikke maar toch pittige sound op. Het filter klinkt meer dan uitstekend en dankzij de talloze golfvormen voor de oscillatoren – die je ook zelf kunt (bij)tekenen- zijn heel veel klankkleuren te realiseren. Niet echt ouderwets analoog, maar wel vol en compact. Nightlife bevat natuurlijk ook een stepsequencer of eigenlijk vijf want voor filter, gate, arpeggiator en step lfo zijn er afzonderlijke sequencers. Maar zodra je de omvangrijke lijst presets doorloopt valt je mond steeds verder open; power, attack, warmte, snerp, precisie, wobble... Dit ding speelt gewoon mee in de topregionen van de plug-in synths, maar dan voor nul komma nul Euro!

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.acoustica.com

 

 

 

HY- Plugins HY-MB Drive

Tja, distortion, het is overal, elke plug-in en synth heeft het zowat ingebouwd. Handig natuurlijk, maar het loopt zo af en toe wel de spuigaten uit met het geknars en geschuur. Gelukkig kan vervormen ook heel subtile en gericht. In HY-MBDrive wordt de distortion over drie banden verdeeld waarbij je zelf de scheidingsfrequenties kunt bepalen. Verder per band de hoeveelheid distortion, pan positie, stereobreedte, het volume en vier distortion algoritmes. Daarmee kun je heel subtiel het hoog of het laag wat bite geven, het stereobeeld benadrukken of een exciter imiteren. Sterker nog, eigenlijk is dit een geweldig alternatief voor een eq dankzij de width en volumeregelaars! Je legt gewoon wat accentjes in een smalle band om het spectrum aan te passen, zonder dat je het als vervorming ervaart. En alle parameters zijn te automatiseren voor subtiele beweging in de sound. Enne, het kan ook echt smerig als je dat wilt!

 

Windows; 32/64-bit; vst-plug-in

https://hyakken.moo.jp/WordPress/

 

 

Ample Sound Ample Bass P Lite II

Ample Sound is een Chinees bedrijf dat talloze plug-ins maakt met samples van allerlei akoestische en elektrische gitaren en basgitaren. Ze maken ook diverse Lite versies die als promotie gratis te downloaden zijn, zoals deze Fender Precision Bass player. Hierin zitten 443 16 bit samples en drie speelstijlen; sustain, hammer on & pull off plus accent. Ik raak enigszins gedesorienteerd doordat de bas ondersteboven is afgebeeld in de plug-in, maar dat is een detail. De klank is prima, wel vrij basic maar dat geeft je de gelegenheid om met een goede amp simulator en wat processors je eigen sound te maken. Je kunt zelf nog wat frett-buzz en dergelijke toevoegen en er zijn wat slides en enkele keyswitches voor andere speelstijlen. Verwarrend is wel dat in de user interface allerlei functies van de betaalde versie zitten die hier dus niet functioneren.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax/rtas-plug-in en standalone

www.amplesound.net

 

 

Gratis samples

Symplesound Analog Pack, Loop pack

30 loops gemaakt met Roland SH-101, Moog Little Phatty, Doepfer Dark Energy, Oberheim SEM, en DSI Prophet 08, afkomstig uit de Analog Collection.

 

HighLife Samples Total dance

Maar liefst 1,13 GB aan 24 bit sounds met 20 prima construction kits, 100 loops, 34 kicks en 25 midifiles. 

 

Samplephonics Hand Picked Freebie

Zeer gevarieerde selectie met 100 drum- en instrumentloops plus talloze drumsounds uit de collectie van Samplephonics. Dat bedrijf heeft nog veel meer demopacks als je inlogt op hun site.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com