aanmelden
Interface Freeware 201: Alter/Ego, HY-Reso, Charlatan
freeware 31-08-2016 14:08
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Plogue Alter/Ego

Tja, zingende synthesizers. We dromen er allemaal wel eens van. Er zijn er ook verschillende zoals Vocaloid of Wolfgang Palms Phonem. Het is in die programma's wel altijd hard werken om iets realistisch te maken, maar puur als effect of vocodervariant werkt het prima. Ook in Alter/Ego blijft het een gimmick, maar wel een leuke èn het programma is gratis. Alter/Ego heeft maar een Voice Bank die Daisy heet. Voor extra Voice Banks – er is er momenteel een- moet betaald worden. Er zijn wel allerlei parameters en modulators voor de stem die je real-time via midi kunt bedienen. Je kunt kiezen uit 18 presets, zowel mannen als vrouwen, gefluister, vocoder en zelfs een koortje. Je tikt een tekst in en triggert de lettergrepen met midinoten. Bij legatospel blijf je op dezelfde lettergreep en pitchbend doet wat je er van verwacht. Een prima oplossing om wat vocals aan je song toe te voegen.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/rtas/aax-plug-in en standalone

www.plogue.com

HY-Plugins HY-Reso

HY Reso bevat drie parallelle, gekoppelde bandpass filters in een opzet die grotendeels is ontleend aan de MAM RS3 Resonator hardware. Je kunt van elk filter de frequentie instellen plus overall resonantie en drive. Voor de modulatie vinden we een envelope follower waarvan diepte en decay instelbaar zijn en een lfo met continue variabele golfvorm en snelheid plus diepteregelaars. De snelheid kan natuurlijk aan het daw tempo gekoppeld worden. Hoe lfo en envelope de filters beinvloeden wordt bepaald door de 'mode' knop, waarmee je uit drie vaste routings kunt kiezen. Behalve de dry/wet mixer instellen kun je ook het stereobeeld breder of smaller maken. Nu zijn band-pass filters meestal vrij gematigd, maar in deze opzet leveren ze toch prima diepe filtering op, met sappige, zuigende resultaten. De resonantie klinkt prima en met minimale middelen ontstaat een breed scala aan mogelijkheden. En het plug-in venster is nog resizable ook!


Windows; 32/64-bit; vst plug-in

https://hyakken.moo.jp

Blaukraut Charlatan

Twee oscillatoren, een filter, een lfo en een paar envelopes, meer heb je niet nodig om een geweldige synth te maken. Dat bewijst Blaukraut met Charlatan. Niks geen effecten, trance gates, arpeggiators en 360 golfvormen. Met een klassieke set-up produceert deze virtueel analoge synth plug-in prachtige volle, diepe en effectieve sounds die ook echt staan in de mix. Natuurlijk zitten er wel een paar exotische functies verstopt, zoals de slimme waveshaper die uit driehoeks en blokgolf allerlei timbres weet te kietelen, de sync en ringmodulator voor oscillator 2 en de drie uitstekende filtervariaties. En die filters klinken erg goed, ze zorgen voor mooie klassieke analoge sounds. De bassen zijn uitstekend, de pads vol en smeltend, de leads lekker penetrant en er zitten zelfs een aantal prima drumsounds in. Dat alles met een lekker simpele user interface. Deze synth is juist het tegendeel van een charlatan!

 

Windows; 32/64-bit; vst plug-in

www.blaukraut.info

   

Gratis samples

VSCO 2: Community Edition

Dit Chamber Orchestra bevat 1.9 GB aan data met 17 akoestische instrumenten als houtblazers, koper, orgel, piano en strijkers. Het is te downloaden als SFZ bestand, Kontakt (full version) of basic wave samples voor wie zijn eigen banken wil maken

 

Audiomodern Modularps 2{LE}

Dit is een Lite versie van een grotere library vol 24 bit loops van modulaire synths. Enkel voor de volledige Kontaktversie, maar wel ook met wavebestanden. En ze hebben nog meer leuke Lite editions!

 

PureMagnetik Mélange

1 Gb data met 70 instruments voor Ableton Live (9.6.2 en hoger); Modular Loops, Film Score, Transwave, Vintage Chips en Omnichord


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com