aanmelden
Interface Freeware 205: bx_rockrack v3 player, SGA 1566, Sonatina Orchestra
freeware 21-12-2016 12:12
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Brainworx bx_rockrack_v3_player

Het Duitse Brainworx maakt een fraaie gitaaramp emulator die rockrack heet, waarvan nu ook een gratis playerversie verkrijgbaar is. Hoewel daar natuurlijk minder mee kan, kun je het nauwelijks een uitgeklede versie noemen. Er zitten modellen van acht beroemde amps in, van een Marshall JCM-800, via Meas Boogie tot ENGL preamps. De uitrusting is dus identiek aan de commerciële versie en in de interface zie je ook talloze instelknoppen. Maar zodra je op een knop klikt snap je hoe het zit; er verschijnt een de mededeling dat je daarvoor de betaalde versie nodig hebt. Preset only dus, maar niet getreurd want die 26 presets klinken prima. Het is jammer dat je wel het outputlevel maar niet de drive/input kunt bijstellen. Daarvoor moet je het level aanpassen vóórdat het de plug-in in gaat. Er zitten gelukkig wel ook een paar cleane en basamps in.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax-plug-in

www.plugin-alliance.com

 

 

 

 

 

 

Shattered Glass Audio SGA 1566

Het is een flinke stap van een gitaaramp op 11 naar een gemodelde buizen preamp als deze SGA 1566. Die kan overigens ook wel vervormen, maar dan op een veel subtielere manier. Maar vooral als je het inputlevel beschaafd afstelt hoor je een weliswaar subtiele, maar wel degelijk hoorbare en zeer aangename verandering in de klank. Warmer, groter, presenter, in dat soort termen spreken we bij deze gemodelde 12AX7 buizen. Door voor een hoog cpu-verbruik te kiezen en oversampling klinkt het nog een stuk verfijnder, maar dan gaat de cpu ook snel in het rood. Er zit verder nog een hele simpele 'Baxandal' eq op met vast hoog en laag, die ook heel erg prettig klinkt. Je kunt de eq voor of achter de virtuele buis zetten, wat duidelijk anders klinkt. Als je goed oplet bij het instellen van de input en gainknoppen kun je hiermee prima je sporen wat meer kleur geven.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

www.shatteredglassaudio.com

 

 

 

 

Big Cat Instruments Sonatina Orchestra

Iedereen heeft wel eens mooie akoestische orkestinstrumenten nodig, zelfs in een metal- of ultra-dancetrack kunnen strings, koper- of houtblazers, of nog beter een compleet orkestarrangement heel veel toevoegen. Nu zijn daar heel veel zeer uitgebreide maar ook behoorlijk kostbare libraries voor, maar Sonatina is een bruikbaar gratis alternatief. Met 20 sounds zit bijna alles uit het symfonieorkest erin, ook harp, piano, stemmen en percussie, vaak in diverse variaties. Behalve volume en pan is ook de adsr envelope instelbaar. Er wordt gebruik gemaakt van public domain 6 bit, 44,1 kHz multisamples. Dat betekent dat sommige sounds wat afwijkend klinken, er vaak veel ambience inzit en je af en toe een wat bruuske overgang tussen samples tegenkomt, maar in een arrangement is dat zelden een onoverkomelijk probleem. En daar komt nog eens bij dat het ook erg leuk is om met andere sounds te werken dan je meestal doet.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

https://bigcatinstruments.blogspot.nl

 

 

 

  

 

 

Gratis samples

Audio from Space

Audio from Space maakt mooie soundscapes/hoorspelen. De sounds die ze daarvoor gebruiken kun je gratis downloaden. Veel effecten en real-world sounds; restaurant, subway, werkplaats en space.

 

 

Sonuscore Free Orchestral Chords

Prachtige unisono akkoorden van een symfonieorkest, laag, midden en hoog en alle drie tegelijk. Inclusief reverb. Te laden in Kontakt full version, maar de wavebestanden zijn in elke player bruikbaar.

De link naar de bestanden vind je linksboven op de webpagina

 

Red Fog Drones

Mooie collectie van 50 'drones', dus doorloppende ambient/atmosferische sounds. Deze lange 24 bit wavebestanden leveren op zichzelf al een fraaie sfeer, maar je kunt ze ook prima gebruiken als oscillator in gescchikte synths.


 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com