Download nieuwe freeware! DRMR, Couture Free en Polygas

Freeware bij Interface 223, november 2018

freeware 25-10-2018 06:10

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

Je ziet natuurlijk meteen dat dit een drumplayer is; 9 pads en daaronder een mixer. Eigenlijk is het gewoon een grote bak met drumsamples, georganiseerd in kits volgens de GM indeling. Maar liefst 178 kits zitten erin, vooral voor de moderne dancestijlen. De sounds komen deels uit de onvermijdelijke 909 , maar ook uit een Jomox Airbase, Elektron Analog Rythm, Arturia DrumBrute, modulaire systemen en diverse recente synths. De rest is niet heel spectaculair, een standaard mixer met attack en decay voor de individuele sounds en filter, reverb en pitch modulatie voor de complete kit. Het filter is eigenlijk niks speciaals, de galm kan er net mee door en de pitch modulatie levert ook niet enorm veel op. Er zijn ook geen individuele outputs, dus als je sounds afzonderlijk wilt bewerken moet je meerdere exemplaren van DRMR openen. Qua features dus zeer beperkt maar je krijgt wel 2136 uitstekende drumsounds in een handige, hapklare verpakking.

Windows/Mac, 64 bit vst/au plug-in instrument

 

 

Transient designers zijn tegenwoordig onmisbaar in de toolbox van de producer. Nu heeft de mensheid het al millenia zonder overleefd, maar het is een perfecte aanvulling op eq en compressie. Transient designers halen een sound naar voren of brengen hem meer naar de achtergrond zonder dat het volume echt verandert. En Couture is een uitstekend gelukt exemplaar met duidelijk meer features dan gemiddeld. Een sterk punt is dat de processing gelijk blijft als het inputlevel verandert. Met de Sharpen knop bepaal je of de attacks feller of juist sponziger moeten worden, dankzij de schakelbare range is het bereik hier erg groot. Je kunt de exacte werking nog bijsturen met de Speed en Front/Back instellingen en voor het detectiealgoritme zijn er drie opties. De Bass Amount regelaar bepaalt hoe Couture op lage frequenties reageert. Rechtsonder zit nog een uitgebreide saturator, maar die is alleen beschikbaar als je € 35,- neerlegt voor de volledige versie.

Windows/Mac 32/64 bit vst/au/aax plug-in

 

 

Mmm... gas uit Rusland, controversieel onderwerp! Gelukkig gaat het niet om GazProm maar om een erg leuke Russisiche softsynth die Polygas heet. GAS staat hier voor Granular Advanced Synthesizer. Deze 32-stemmige synth heeft een ingebouwde library aan waveforms, maar je kunt ook allerlei wav/aiff samples laden. De granulaire output is in de wat nerdy uitgevallen gui op allerlei manieren te bewerken. Zo zijn er 18 zeer uitgebreide envelopes voor het granuleren van de basisgolfvorm met talloze parameters en een resonerend multimode filter met modulatie envelope. Verder vindt je een ingebouwde reverb en een delay met flink wat parameters plus een distortion, een simpele eq en een stereoverbreder. Als je je niet in alle curves en envelopes wilt verdiepen is er altijd nog de randomizer. Polygas levert erg mooie moods, pads en effecten die vaak ijl en atmosferisch klinken. En zodra je je iegen bestanden laadt hoor je nog veel meer mooie onverwachte sounds.

Extra soundbanks

Windwos, 32/64 bit vst plug-in instrument

 

 

Gratis samples

 

460 Mb grote library voor de volledige versie van Kontakt met sounds van zes classic synths; OB6, Super JV, Minitaur, Matrix en DX7

www.karanyimusic.com

 

Soundshock heeft een erg grote collectie gratis sounds on-line staan; 28 producten met allerlei genres en klanken. Het zijn allemaal 16 of 24 bit wavebestanden.

www.soundshockaudio.com

 

570 mb 24 bit monofone en polyfone elektrische gitaarsamples voor de volledige versie van Kontakt. Opgenomen met DI, dus een amp simulator heb je wel nodig.

https://fujiya-instruments.com

 

 

zoeken
zoeken