Download nieuwe freeware! Ticky Clav 2, Envelover, Mega DRum Machines

Freeware bij Interface 228, mei 2019

freeware 02-05-2019 07:05

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

Vorige maand bekeken we al Cheeze Machine een stringensemble plug-in uit 2003, die door 2getheraudio nieuw leven is ingeblazen. Datzelfde bedrijf heeft nu ook de mond-op-mondbeademing toegepast op een andere populaire plug-in uit het grijze verleden, TickyClav van Big Tick Audio uit 2007. Ticky Clav 2 is net als het origineel een uitstekend gelukte virtuele versie van het beroemde Hohner D6 Clavinet. Bij Hohner Clavinet denkt iedereen meteen aan Stevie Wonder's Superstition, maar in de jaren 70 was een Hohner D6 een verplicht nummer voor het keyboardrack naast de Fender Rhodes, een Hammond en een synth als een Minimoog. Het Hohner Clavinet levert een metalige, funky sound zonder sustain, die vooral tot zijn recht komt bij drukke ritmische partijen. Voor extra expressiviteit was een wah-wahpedaal onmisbaar en dat is dan ook ingebouwd in Ticky Clav 2. Hieraan valt van alles in te stellen, maar ook aan de Clavinetsound zelf kun je sleutelen. Het volume van de twee pick-ups is individueel instelbaar en je kunt brightness en damping bijstellen.

 

Windows/Mac, 64 bit vst/au/aax plug-in instrument en standalone

 

 

 

 

 

De naam is al erg goed gevonden, maar dit is ook wel degelijk een nuttige plug-in. In feite is het een midi controlled envelope gate waarmee je allerlei geinige dingen kunt doen. Als je Envelover op een audio track insert hoor je opeens niks meer totdat je via midi de envelope triggert. Om te beginnen kun je er een hele mooie tremolo mee maken, waarvan je de snelheid constant kunt veranderen. Maar Envelover is ook prima te gebruiken als een variatie op sidechain triggering maar dan met veel meer variatie dan de conventionele methode. Je kunt immers de ADSR envelope met de muis naar smaak instellen. Dankzij de x10 knop voor Attack, Decay en Release zijn hele lange tijden mogelijk. En voor attack en release kun je kiezen uit 3 verschillende variaties op de logaritmische curve. Je kunt de envelope inverten, de intensiteit beinvloeden met aftertouch of velocity en een basislevel instellen zodat je niet vanuit totale stilte begint. Heel simpel, maar een erg creatieve plug-in.

 

windows/mac, 64 bit vst/au plug-in

 

 

 

Mega Drum Machines is niets meer of minder dan een grote collectie sounds van drumcomputers uit het grijze en minder grijze verleden. Maar liefst 130 drumcomputers kom je tegen waaronder een aantal heel obscure. De collectie is al eerder uitgebracht als Kontakt library (helaas niet voor de Playerversie), dus wie daar de voorkeur aan geeft kan deze gewoon bij Autodafe downloaden. Alle drummachines zijn volgens de veelgebruikte General Midi noot toewijzing georganiseerd, tenminste voorzover de drummachine in kwestie daar genoeg sounds voor heeft. Verder valt er niet veel aan in te stellen behalve pan en volume per sound.

Maar sounds genoeg, van Acetone tot Zoom, met natuurlijk de usual suspects van Roland en Korg, maar ook Sakata, Pearl, Forat, Wurlitzer, Hammond en ander obscuur spul. Jammer genoeg kun je de klanken geen individuele outputs toewijzen maar je kunt natuurlijk wel meerdere instanties openen om zo de sound afzonderlijk te processen.

 

Windows/Mac, 32/64 bit au/vst plug-in instrument

 

 

Gratis Sounds

 

Een mooie collectie sounds uit het Midden-Oosten voor de volledige versie van Kontakt. Diverse snaarinstrumenten maar ook verschillende synths en keyboards.

 

Uitgebreide Kontakt library (volledige versie) van een Stratocaster gitaar met lekker veel articulaties en effecten.

 

 

Een collectie van 45 hiphop, RnB en trap loops en construction kits. Met wavebestanden en midifiles

 

zoeken
zoeken