Download nieuwe freeware! GB Drumbox, Thump, Iota Mini

Freeware bij Interface 235, januari/februari 2020

freeware 19-12-2019 14:12

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

Gratis software

SampleScience GB Drumbox 

De sounds van allerlei game consoles ofwel spelletjesmachines blijven onverminderd populair, er zijn zelfs complete muziekstijlen op gebaseerd. Met GB DrumBox van SampleScience kun je nu heel comfortabel diverse percussiegeluiden uit de befaamde Nintendo Game Boy met LSDJ software in je songs gebruiken. De GB DrumBox plug-in bevat 12 drumkits met elk 8 kanalen/samples. Van elke sound zijn volume, pan en decay direct instelbaar. Voor de totale drumkit zijn er instelopties voor; filter cutoff, reverb, laag en hoog eq, attack en diepte en snelheid van de pitch lfo. Gelukkig zijn er ook meerdere outputs dus je kunt de klanken apart bewerken. Zo krijg je een flinke collectie lekker gruizige 8 bit percussiegeluiden waaraan ook nog heel wat in te stellen is. En als je de sounds liever in je eigen sampler wilt afspelen kun je alle klanken ook als wavebestand en Kontakt instrument downloaden.

Win/Mac, 32/64 bit vst/vst3/au plug-in instrument.

www.samplescience.ca

Metric Halo Thump 

Thump is een subfrequency generator waarmee je extra laag kunt toevoegen aan de input, die wat slimmer in elkaar zit dan de meeste laag exciters. Er zijn twee oscillatoren waarvan je zelf de frequentie van de attack en de sustain kunt bepalen. Die oscillatoren worden aangestuurd door een amplitude follower met regelaars voor attack en decay van loudness en pitch. Het is dus eigenlijk een synthesizer die aangestuurd wordt door de input. Als je de wet/dry mix helemaal naar wet draait hoor je enkel het nieuwe gesynthetiseerde signaal. Het afstellen vergt wat inzicht en experiment, maar je kunt er uitstekend baslijnen en kicks zwaarder mee maken of compleet resynthetiseren op basis van de input. Zo kun je van een plokkerige basdrum een 808monster maken of een vage, te lage kick hoger en gedefinieerder maken. Pitch sweeps zijn ook geen enkel probleem.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/au/aax plug-in.

https://mhsecure.com/

 

Angelic Vibes Iota Mini 

Iota Mini is een prima plug-in vol met Trap sounds. Trap is al enige tijd een van de populairste hip-hop stijlen met cross-overs naar pop en RnB. Typerend zijn de 808 bassen, drukke hihatpatronen, synths en andere elektronica. Iota bestaat eigenlijk uit twee plug-ins, een sampleplayer met 50 presets en een drummachine met 10 drumkits. Alles bij elkaar maar liefst 2 Gb aan data. Het systeem is uit te breiden met diverse expansion packs. In de sampleplayer kun je de cut-off van het high-cut filter regelen, de hoeveelheid galm en attack en release. In een verborgen Controls tab is de complete ADSR envelope instelbaar. De drumkits voor de drum machine bevatten elk zes sounds waarvan je level en pan kunt bijregelen. Alles bij elkaar een mooie collectie kant en klare sounds van hoge kwaliteit met natuurlijk diverse 808 en andere bassen, bells, synths, piano's en pads.

Windows/Mac, 32/64 bit vst/vst3/au plug-in instrument

www.angelicvibes.com

 

 

 

Gratis Sounds

 

Cinematique Instruments Klang

Elke maand komt er een nieuw instrument voor Kontakt (full version) uit in de Klang-serie. Het zijn allemaal atmosferische, filmische sounds met reverb en delay

https://cinematique-instruments.com

 

Pianobook

Op Pianobook vind je een enorme collectie pianolibraries, pads, snaarinstrumenten, blaasinstrumenten en meer voor Kontakt (full version).

www.pianobook.co.uk

 

Sonixinema Medicine Man

Uitgebreide library van een Tongue drum, een gestemd metalen percussieinstrument voor de volledige versie van Kontakt.

www.sonixinema.com

zoeken
zoeken