Download nieuwe freeware! SampleTank CS, Cassette Transport, Tricent mk III

freeware 07-05-2020 08:05

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

 

IK Multimedia SampleTank 4 CS

SampleTank is IK Multimedia's ambitieuze multi-timbrale sampleplayer met heel veel mogelijkheden zoals maar liefst 70 ingebouwde effecten, 4 Groove Players en inclusief een enorme bijgeleverde collectie sound libraries. Je kunt echter ook je eigen samples importeren en bewerken. Als kennismaking is er nu de gratis SampleTank 4 CS. Deze versie biedt alle mogelijkheden van de grote, betaalde versie, inclusief mixer met effecten en een sound editing pagina, maar dan met een kleinere collectie sounds. Die 'kleinere' collectie bevat echter maar liefst 50 instrumenten (4GB aan data) zoals piano, basgitaar, strings, orgel, drums, blazers en diverse synths Er zijn ook nog 200 midi grooves. Dat is al zeker de moeite waard, maar je kunt de collectie sounds tegen betaling ook uitbreiden met diverse Sample Tank libraries uit de uitgebreide collectie van IKM zelf en met producten als Syntronik en Miroslav Philharmonik.

Windows/macOS, 64 bit vst2/vst3/au/aax plug-in en standalone instrument

www.ikmultimedia.com

 

Waves Factory Cassette Transport

Er zijn al plenty plug-ins die de lo-fi sound van cassetterecorders, videotape en goedkope taperecorders na proberen te maken. Waves Factory heeft daarvoor al Cassette, maar Cassette Transport richt zich op iets anders, namelijk de typsche zwiepende sound van het in play zetten en stoppen van een cassetterecorder. De lengte van die zwieper kun je afzonderlijk instellen met twee Timeknoppen, die ook in sync met de bpm van je daw kunnen werken. Het starten en stoppen kun je gewoon automatiseren in je daw. Je hoort ook de mechanische 'kloink' van het indrukken van de knoppen, ook van de Fast Forward en backwardknoppen. Het volume van die mechanische switches is instelbaar. Wel jammer dat snelspoelen geen invloed heeft op de playback van de track. Je zult het niet elke dag gebruiken maar het is wel een erg coole gimmick!

Windows/macOS, 64 bit vst2/vst3/au/aax plug-in

www.wavesfactory.com

 

 

Full Bucket Music Tricent mk III

Als het om mooie plug-in instruments gaat kun je altijd rekenen op Full Bucket. Zij hebben al heel wat vintage Korg synths nagemaakt in software en dit keer hebben ze zich gestort op de Korg Trident mk II, een combinatie van synth, Brass en Strings uit 1982. In de Tricent zijn de drie sounds afzonderlijk programmeerbaar en je bepaalt de onderlinge balans in de mixer. De synth heeft 2 oscillatoren, een filter en 2 envelopes. Ook de brass heeft een filter, de Strings heeft enkel eq en envelope. Voor Brass en Strings kun je 2 respectievelijk 3 octaven stapelen. Het filter heeft een mooie resonantie en ook de flanger – bruikbaar op alledrie de secties - klinkt erg lekker. Met drie verschillende klankbronnen en genoeg klankparameters kun je er erg mooie combinatiesounds maken. Veel smeltende brede padsounds natuurlijk, maar ook brassy synths en snijdende leads.

Windows/macOS, 32/64 bit vst, au plug-in instrument

www.fullbucket.de

 

GRATIS SOUNDS

 

8DIO glass marimba

Mooie Kontakt library (full version) van een marimba met glazen 'bars' die op diverse manieren wordt bespeeld

https://8dio.com

 

 

Mugent

Grote collectie sounds en loops van diverse instrumenten, overzichtelijk gerangschikt. Het gaat om 24 bit wavebestanden.

www.mugent.com

 

 

 

Ivy Audio Clare Solo

Vrouwelijke solo vocals (oohs en aahs) via topkwaliteit apparatuur en met natuurlijk klinkende legato. Kontakt (Full version) kit inclusief reverb

http://ivyaudio.com

 

zoeken
zoeken