Download nieuwe freeware! Casio LK-120, Collab3, SN03_g

freeware 25-06-2020 13:06

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

Audio Animals Status: Casio LK-120/Yamaha PSS-480

Heel veel producers hebben een eenvoudig homekeyboardje liggen, vaak voor een prikkie gekocht in een tweedehandswinkel. En hoe cheesy die dingen vaak ook klinken, er zitten altijd enkele sounds in die een uniek karakter hebben. Audio Animals heeft voor hun Status sampleplayer instrument twee homekeyboards gesampled: een Casio LK-120 en een Yamaha PSS-480. Die Yamaha, een fm-synth eigenlijk, klinkt behoorlijk dun, goedkoop en soms wat viezig. Handig voor erbij maar nogal vlak. De Casio heeft duidelijk meer te bieden, die klinkt namelijk vol – soms zelfs echt vet – en de sounds hebben opvallend veel karakter. Het klinkt alsof de samples door een goede channelstrip zijn gehaald. Met meer dan 100 klanken, waaronder een leuke collectie drums, kom je gegarandeerd een hoop prima sounds tegen. De samples zijn heel netjes geloopt, de loudness envelope is instelbaar en er is een ingebouwde reverb.

Windows/MacOS; 32/64-bit; vst/au-plug-in

www.audioanimals.co.uk

 

Sampleson en anderen CollaB3

CollaB3 is door diverse bedrijven samen ontwikkeld om ons tijdens de coronacrisis bezig te houden. Dat gaat best lukken, want het is een heel geslaagde virtuele versie van het beroemde Hammond B3 orgel op basis van samples. En omdat zo’n B3 eigenlijk best saai klinkt zonder Leslie, hebben ze die er ook meteen in gestopt. Daar komen nog een chorus en een reverb bij, dus qua effecten heb je niks te klagen, ook al valt er weinig aan in te stellen. Op de Hammond zelf zitten natuurlijk negen stops/tonewheels met instelbaar volume middels de drawbars. Dan is er nog de onmisbare Keyclick met keuze uit twee variaties. Het blijft uniek hoe je met slechts negen schuifjes een groot aantal klankkleuren kunt maken op zo’n orgel. Van kerkorgel via jazz en rock naar subbassen; het zit er allemaal in. Voor het betere scheurwerk kun je een amp-emulator of distortion-plug-in gebruiken.

Windows/MacOS; vst/au-plug-in en standalone

https://sampleson.com

 

SenderSpike SN03-G Tape Recorder

Tussen alle tape emulator-plug-ins valt de SN03-G Tape Recorder van SenderSpike aanvankelijk vooral op door wat er níet in zit! Je kunt namelijk niet kiezen tussen verschillende snelheden of merken tape. Wel kun je nab/iec/aes-eq-standaards gebruiken, en zelf de hoog/laag-eq voor Record Head en Playback Head bepalen. SN03-G is sowieso een soort alternatief voor eq, want de Head Bump (de onbedoelde boost van het laag door de afmetingen van de koppen, die mede verantwoordelijk is voor de volle sound) is hier instelbaar. Dan is er nog een regelaar om de ruis te doseren en natuurlijk input en outputknoppen waarmee je de tape naar smaak kunt oversturen. Wat mij betreft is het dus vooral een eq- en kleurtool, de distortion/opwarming is goed doseerbaar en met alle eq’s maak je allerlei nuttige klankvariaties. De benodigde rekenkracht blijft bij dat alles beperkt.

Windows; 32/64-bit; vst-plug-in

https://senderspike.wordpress.com

 

 

GRATIS SOUNDS

Borth Typewriter

Verassend nuttige Kontakt library (full version) van allerlei sounds uit een ouderwetse typemachine. Heel goed voor percussie, met overdrive en reverb.

http://borth-audio.com

 

Incognet Samples Free Sample Packs

Drie samplecollecties met construction kits, one-shots, Serum en Sylenth presets plus midifiles voor o.a. Tech House. Audiobestanden zijn 24bit wav’s.

https://incognetsamples.com

 

Sonora Cinematic Magnetica

Mooie library voor de volledige versie van Kontakt met sfeervolle ambientsounds van o.a. een Stratocaster die met een e-bow bespeeld wordt.

www.triplespiralaudio.com

zoeken
zoeken