Download nieuwe freeware! Davinci Resolve, Audiogridder, Uraleq

Interface Freeware 245: de beste gratis software & sounds

freeware 12-05-2021 12:05

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

Black Magic Design Davinci Resolve 17

Zonder video tel je niet mee, hoe fantastisch je muziek ook is. Maar hoe maak je thuis een muziekvideo zonder dure software? Met Davinci Resolve! Deze post-production software heeft zowel op het gebied van video als audio veel te bieden en werkt zoals we dat van onze daw gewend zijn. De audio-engine is afkomstig van Fairlight (erfgenamen van...) en je hebt eq, compressie, noise removal, stretching, effecten en vst-support. Verder natuurlijk multittrack, cut & paste crossfades et cetera; zaken die ook voor video werken. Alles wat je nodig hebt en met een heldere, effectieve interface. Met een Apple M1 maak je zelf probleemloos 4K video’s!

Windows/MacOS/Linux; 64bit video/audio-editor

www.blackmagicdesign.com

AudioGridder

Bij plug-ins is de rekenkracht van je computer altijd de beperkende factor; maar wat als je plug-ins op een tweede computer zouden kunnen draaien? Dat kan via een netwerk met AudioGridder, en het voelt alsof ze in je daw-computer draaien dankzij een realtime ui-display en directe doorgave van muis- en toetsencommando’s naar de server met de plug-ins. AudioGridder werkt als plug-inhost die communiceert (audio en midi) via het netwerk met de plug-ins en instruments op de server(s); alles met delay compensation! Het werkt met vst/vst3/au- en nu ook aax-plug-ins. Getest met Cubase 10, Pro Tools 12, Logic Pro, Reaper en Live.

Windows/MacOS; 32/64bit; netwerk vst/au/aax-plug-inhost

https://audiogridder.com

Flandersh Tech Uraleq

Uraleq is een multiband downward/upward-compressor met een paar heel leuke gimmicks. Voor elk van de vier instelbare banden zijn er aparte regelaars voor attack, release, threshold en ratio, en je kunt elke band een andere panpositie geven. Je hebt verder mid/side mode en lookahead. Uniek is de dubbele delay met feedback en mix, ook weer voor de vier banden afzonderlijk. Twee lfo’s dienen als modulatiebron voor amplitude, pan en delaytijd. Vooral de delays en de pan met modulatie via lfo’s zorgen voor heel aparte stereo- en kamfiltereffecten. Flandersh Tech is trouwens Noors en niet Vlaams zoals ik aanvankelijk dacht!

Windows; 64bit; vst3-plug-in

www.flandersh.tech

 

 

GRATIS SOUNDS

W. A. Production Anniversary Collection Vol.7

Heb je nog een dikke 10GB vrij? Download dan deze collectie edm/deep house construction kits en samples, plus midibestanden en synthpresets.

https://page.waproduction.com

 

Principleasure Instrumental Audio Pack

Nog een keer 10GB, nu met 24bit bestanden van Sequential Prophet 5 en Prophet T8, Oberheim OB-8, Roland TB-303, Jupiter 6, MKS-80, Juno 60 en SH-101 en Korg MonoPoly. Wav-bestanden en Kontakt NKI’s.

www.principleasure.com

Riot Audio Bionic Plucks and Mallets Lite Edition

Deze kleine versie van een grote Kontaktlibrary (niet voor de Player) zit vol malletinstruments, waarbij je de attacks vrij kunt combineren met de uitklank van andere sounds als orgel, celesta, xylofoon en diverse bassounds.

https://riotaudio.com

zoeken
zoeken