Download nieuwe freeware! MEL/Lofi, Monstersynth, epicPLATE

Interface Freeware 252: de beste gratis software & sounds

freeware 14-07-2022 07:07

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

Audiolatry MEL/lofi

je ziet 'm zelden in het echt, maar de Mellotron is een onmiskenbaar icoon uit de geschiedenis van de elektronische muziek. We kennen natuurlijk de strijkers, koren en de dwarsfluit, maar er bestonden talloze - vaak erg obscure - sounds voor dit bizarre polyfone, mechanische, tape-gebaseerde toetseninstrument. Voor MEL/lofi werden 23 van die sounds gesampled, lichtjes bijgewerkt en gelooped. Dat laatste is heiligschennis eigenlijk, maar stiekem wel handig. Om de gruizigheidsfactor op peil te houden kun je vinyl, radio noise, aandrijfriemruis en het geluid van een regenbui toevoegen via faders of keyboardtoetsen. De sounds zijn extra flexibel dankzij attack en release voor loudness, lfo pitch mod, high pass/low pass-filters, tremolo en galm.

Windows, macOS, 64-bit au/vst/vst2-plugin
audiolatry.com

Agus Hardiman Monstersynth

We gaan gewoon door met sampelen bij de Monstersynth, een wat pretentieuze naam maar wel een prima instrument. Met een adsr-envelope en een filter kun je de sound aardig aanpassen, net als de lfo voor onder meer pitch mod en de eenvoudige reverb. Monstersynth kun je mono- of polyfoon gebruiken en hij heeft een glide-functie. Er komen lekker prikkelende, felle sounds uit met mooie bellen, prima horn stabs en zelfs - zijn ze weer terug? - een flinke slok orchestra hits. Ook mooi zijn diverse arpeggiatorsounds, malletsounds en pittige leads. Honderd presets in totaal, grotendeels up front en relatief percussief, maar misschien is de programmeur gewoon vergeten dat er een attackregelaar op zit.

Windows, macOS 64-bit vst/vst3/au-plugin
agushardiman.tv

Variety of Sound epicPLATE

VOS is terug met een uitstekende nieuwe galmplugin, gebaseerd op de beroemde galmplaten uit de jaren zestig, zoals die van EMT. Er zijn regelaars voor de predelay, decay, width en een high pass/low pass-filter. Dat is al meer dan bij de originelen, waar je enkel de decay kon instellen en je voor predelay een taperecorder nodig had. Je kunt kiezen uit twee galmalgoritmes en er is een gate-knop voor de in de eighties populaire gated reverb. Wat je bij galmen zelden ziet is de drive-regelaar die een amp saturation - een VOS-specialiteit- aan je galm toevoegt. Dat werkt het beste als je epicPLATE als insert gebruikt, want dan krijg je extra 'glue' tussen galm en droog signaal.

Windows, 32/64-bit au/vst2-plugin

varietyofsound.wordpress.com

 

GRATIS SOUNDS

Just Jared Beats Drunken Percussion vol2

Een geprogrammeerde robotbeat menselijker maken kan met live percussie. Drunken Percussion helpt je met meer dan honderd organische loops van shakers, percussie en textures/foley

just-jared-beats.sellfy.store

Strezov Sampling Diamond Jazz Trio Freebie

Gratis versie van een ensemble met upright piano, altsaxofoon en contrabas met twee mic-posities in een jazz-setting. Werkt met Kontakt en Kontakt Player

strezov-sampling.com

Heavyocity Foundations - Staccato Strings

Deze Kontakt/Kontakt Player library zit vol punchy korte strings waarmee je mooie ritmische accenten kunt maken. Tien harsige presets en een prettige interface met gate en arpeggiator, reverb en delay. Er is trouwens ook een Foundations Piano.

heavyocity.com

 

zoeken
zoeken