Novation V-Station en Bass Station

Twee topsynths nu freeware

freeware 12-07-2022 08:14

Novation geeft twee fraaie synthplugins waarvoor je tot voor kort moest betalen nu gratis weg. Da's absoluut de moeite waard, maar ze werken niet op de allerlaatste Macs!

Hoe lang kun/moet je een product blijven exploiteren? Die vraag speelt sterk in de wereld van software, want het blijven updaten voor de laatste O.S versies en pluginstandaards kost tijd en geld en vaak wegen de kosten niet op tegen de baten. Eerder al besloten Audio damage en Toneboosters al een grote collectie oudere plugins freeware te maken, nu doet Novation dat met hun V-Station en Bass Station synth plugins. Beide zijn software versies van hardware producten.

V-Station is gebaseerd op de K-Station synth. Hij heeft 8 stemmen met 3 oscillatoren elk, die meerdere golfvormen, fm en ring mod beheersen. Dat alles gaat door een prima filter en vervolgens door een uitgebreide fx sectie.

Bass Station (B-Station) is een virtuele versie van Novation's klassieke analoge mono bassynt uit 1993. Twee oscillatoren met blokgolfen zaagtand gaan door een12/24dB low-passfilter, dat alles met flink wat modulatieopties. Net als bij V-Station krijg je er een mooie collectie presets bij.

V-Station en Bas Station werken als vst en au plugin. In principe zouden ze in elke Windows host met vst support moeten werken maar bij Apple houdt het op bij macOS 10.14 en enkel Intel cpu machines. Geen ondersteuning voor apple M1 dus.

downloadsite

 

 

zoeken
zoeken