Download nieuwe freeware! USynth Drive, TrapTune Second Hand Version en Pro Tools Intro

Interface Freeware 255: de beste gratis software & sounds

freeware 27-12-2022 10:38

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

GRATIS SOFTWARE

 

Ujam Usynth Drive

Drive uit de Usynth-collectie van Ujam is een aardig complexe synthplugin; twee polyfone layers met virtueel analoog, wavetable, fm en multisamples, een muktimode filter en een uitgebreide modulatiematrix is geen flauwekul. Toch is men er in geslaagd om de user interface overzichtelijk en intuïtief te maken.Soundwise is drive specifiek gericht op elektronische dance en met de ingebouwde sequencer regel je de swing in een handomdraai. De derde afdeling zorgt voor de effecten die je track echt af laten klinken. De synth zit vol presets inclusief een browser en Drive heeft ook een randomiser waarbij je de toevalsfactor voor je nieuwe sound zelf kunt bepalen. Er zijn nog 5 andere Usynths maar die kosten allemaal 79 euro.

Windows, macOS, 64 bit au, vst, aax plugin instrument

https://www.ujam.com/usynth/drive/

 United Plugins TrapTune Second Hand Version

Autotune is van een razend handige foute-noten-corrigeerder uitgegroeid tot een van de meest gebruikte effecten die een niet te overschatten factor is in lead- en backing vocals in heel veel dance. We hebben het dan niet over subtiel gecorrigeerde uitschieters maar genadeloos en onnatuurlijk rechtgetrokken vocal frases. Bij ambitieuze RnB en danceproducties is er tegenwoordig soms zelfs iemand speciaal betrokken om de afdeling Autotune te beheren. Tuning plugins zijn er dus plenty, maar niet veel goede freewareversies. TrapTune Second Hand Version is de gratis versie van TrapTune met alle presets maar veel minder instelopties. Voor veel situaties - en veel gebruikers - zal dat geen probleem en mischien zelfs een pluspunt zijn! De demoversie van Traptune verandert automatisch naar tweedehands na 15 dagen.

Windows, macOS 64 bit vst, vst3, au, aax plugin

https://unitedplugins.com/news/detail/96

Avid Pro Tools Intro

Pro Tools mag misschien niet zo populair zijn bij muzikanten als bij engineers, maar het is wel de standaard voor het mixen en nabewerken van audioopnames. Er was altijd al een gratis versie van maar Pro Tools Intro heeft veel meer te bieden dan de gratis voorgangers. Geen beperkingen voor saven van data, audio interface of gebruikte plugins, wel voor tracks; max 8 audio, midi en instrumenttracks. Je krijgt er 35 plugins bij en hetXpand!2 instrument. Genoeg om serieus aan de slag te gaan en de bestanden zijn natuurlijk compatibel met de andere Pro Toolsversies. Pro Tools bezitters kunnen het dus ook als tweede versie op een andere computer gebruiken. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wereld van 'industry leading' Pro Tools.

Windows, macOS 64 bit daw

https://www.avid.com/pro-tools/intro

 

GRATIS SOUNDS

Soniccouture free downloads

zes gratis Kontakt (Player version) ensembles; Hammersmith piano, RMI Rocksichord, Thunder Drum, Music Boxes, Tube Drum, and Tape Choir(à la 10CC) . Je moet alleen even een account aanmaken.

https://www.soniccouture.com/en/free-stuff/ 

Boom Library Nordic War Horns

Donkere dreigende en primitieve Viking hoorns uit de bronstijd, een van metaal, een van geitenhoorn en een van hout. Opgenomen in een historische Viking steengroeve! 50 24 bit wave bestanden.

https://www.boomlibrary.com/sound-effects/free-sounds-nordic-war-horns/

 

Embertone Arcane

Combinatie van een spelletje en 2Gb met 5 Kontakt (full version) cinematic sounds; o.m. dulcimer, koorclusters, Friedlander violin. Wie het raadsel oplost krijgt legato alt vocallibrary.

https://www.embertone.com/instruments/arcane.php

 

 

zoeken
zoeken