Download nieuwe freeware! Place It, Kitton 2, AI Bass Mini

Interface Freeware 258: de beste gratis software & sounds

freeware 13-07-2023 12:07

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

 

GRATIS SOFTWARE

Soundly Place It

We zien veel room emulators in software om beter te mixen op hoofdtelefoons, maar je kunt ze natuurlijk ook als creatief soundeffect gebruiken. Place It is daar helemaal op toegesneden. Enerzijds wordt met convolutie het klankkarakter van diverse weergavesystemen en apparaten nagebootst; speakers, earplugs, laptop, lift, megafoon, 10 stuks in totaal. Dat wordt gecombineerd met Space, eigenlijk een soort reverb met 40 presets van grotten tot trappenhuizen aan toe. Als derde element is er Wall, een soort filter waarmee je kunt nabootsen hoe iets door een muur of iets dergelijks klinkt. Erg veel knoppen zijn er niet maar de combinatie van de drie onderdelen en de schaarse instelopties zorgen voor een flexibel en nuttig effect.

Windows, macOS, 64bit au/vst3/aax plugin

https://getsoundly.com/tools/

 

 

Fanan Kitton 2

Fanan maakt een enorme hoop plugins van bestaande instrumenten, die niet allemaal even spectaculair of overdonderend zijn. Een drummachine met maar liefst 20 kits is echter altijd de moeite waard, vooral als je elke trommel behalve gain en pitch ook lp/hp filters en de release kunt instellen. Er zijn zelfs round robin en morphing opties beschikbaar. En vooruit, we doen er nog een zestal effecten voor de stereo output bij, waaronder een aardig filter, een compressor, eq en natuurlijk reverb en delay. Parameters kun je via midi learn toewijzen en de mapping volgt de General Midistandaard.

Windows, vst3/vst2 plugin instrument

https://www.fananteampro.com/kitton2

 

 

Bitsonic AI Bass Mini

Waar drums zijn mag bas natuurlijk niet ontbreken, bijvoorbeeld uit de AI Bass Mini. Tja.. zonder AI kun je tegenwoordig niet meer aan komen natuurlijk. In dit geval verbetert AI blijkbaar de sound van de gebruikte samples. Maar hoe dan wel? Geen idee. Er wordt enkelgesproken over een ‘high level of precision’(!). In elk geval komt er een prima sustainende basgitaarklank uit over een octaaf of 4 met 10 layers, en instelbare chorus en distortion. Je kunt kiezen tussen up, down of up/downstrokes en er is een envelope. Voor meer speelstijlen en extra opties kun je terecht bij de betaalde ‘Ultimate’ versie.

Windows, macOS vst3 /au plugin instrument

https://vstplug-ins.com/ai_bass_mini.html#

 

 

GRATIS SOUNDS

Rescopic Sound Sci-Fi Energy Weapons

Stevige collectie sci-fi zaps, blasts en ander wapentuig, bestaand uit een combinatie van samples en synths. Link naar gratis sounds helemaal onderaan de pagina.

 

Goldbaby sounds

Het Nieuw-Zeelandse Goldbaby produceert al jaren soundpacks en heeft ook een fikse collectie freeware sounds. Afkomstig van talloze apparaten en vaak bewerkt met vintage apparatuur of recorders

 

Versilian Studios Ethereal Winds Harp II

De ‘Community Edition’ van deze harplibrary is gratis; 255 samples en beschikbaar als vst en au instrument of sfz/wav samplepack.

 

 

 

zoeken
zoeken