Freeware Xtra

6 gratis plugins

freeware 07-07-2023 08:59

Elke editie selecteren we de beste gratis plugins in de rubriek Freeware, behalve in het blad ook op onze website! Er komen echter zo veel mooie gratis plugins uit dat we er een extra tussendoortje aan wijden.

Alle Freeware afleveringen kun je hier vinden, maar bij deze een paar bonus plugins, waarvan enkele beperkte tijd beschikbaar zijn.

 

Solaris van Adam Szabo is een ‘shimmering’ reverb met een mooie gui en een uitstekende klank.

Alleen Windows 32/64 bit vst2 en vst3 plugin. Je hebt een gratis KVR-audio account nodig om te downloaden, maar dan kun je meteen alle andere gratis plugins uit de KVR Developer Challenge checken.

 

 

SUBscription van Caelum is een uitstekende bassynth, waarin je met ingevoerde teksten nieuwe sounds genereert die dankzij het filter, drive en dirt prima klinken. Er zijn ook presets en een random functie. Het begon als een soort 1-aprilgrap, dus je moet wat toeren uithalen om ‘m te downloaden.

macOS en Windows, 64 bit vst3, au, clap en aax plugin.

 

 

Nube van Ronan Fed is een delay/reverb met een mooie gui en 30 presets. Verder allerlei delay algoritmes, diverse filters en zelfs een phaser. Ronan Fed heeft nog talloze andere gratis plugins.

Alleen Windows 64 bit vst2 en vst3 plugin.

 

 

MDynamicEq van de bekende commerciële pluginbouwers MeldaProduction kun jde tot 16 juli gratis downloaden. Het is een 5-bands dynamische eq met veel inzichtelijke analysetools en heeft een externe sidechain en saturation. Zeer de moeite waard!

macOS en Windows, 64 bit vst2, vst3, au en aax plugin

 

 

Nova van TDR is eveneens een dynamische eq met 4 banden plus zeer steile hp en lp filters. De gui is goed ontworpen en de plugin laat zich ook prima als standaard eq gebruiken.

macOS en Windows, 32/64 bit vst2, vst3, au en aax plugin.

 

 

Bucket One van het gerenommeerde Full Bucket is een pluginversie van de bekende analoge Crumar Bit 01/99 uit 1985. Klassieke analoge subtractieve synthese met 2 oscillatoren en een 4-pole lp-filter met 64 stemmen.

macOS en Windows, 64 bit vst3, au, clap en aax plugin.

 

 

RoughRider 3 van Audiodamage is een nieuwe versie van de befaamde compressor met een stevige sound. Deze versie heeft meer klankopties, mix control, sidechain met hp-filter en instelbare attack en release.

macOS en Windows, 64 bit vst3, au, clap en aax plugin.

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken