Download nieuwe freeware! Filtron, KolinMB, Bucket One

Interface Freeware 259: de beste gratis software & sounds

freeware 14-09-2023 07:09

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

Polyverse Filtron

Polyverse maakte eerder indruk met hun vernieuwende Modal filter maar met het gratis Filtron creëerden ze een klassiek opgezettte filter plugin

Filtron is een stereo filter dat naadloos tussen lp, bp en hp instelbaar is bij een steilheid van 12dB. Daar hoort een stevige resonantie bij die doorloopt tot zelfoscillatie. Dankzij het ingebouwde saturation algoritme blijft het filter dan toch lekker stevig klinken. Ook na het filter kan de klank nog aangevet worden met een overdrive in 2 variaties.

Filtron’s parameters kun je via de externe sidechainmoduleren, waarbij links en rechts apart worden aangepakt. Modulatie CV kan van software modulars komen, Bitwig of Live modulators of van Polyverse eigen Gatekeeper plugin. En ondanks dat ie ‘maar’12dB filtert klinkt ie erg smeuïg

Windows, macOS, 64 bit vst2/vst3/au/aax plugin

polyversemusic.com

 

 

Analog Obsession KolinMB

Bij compressors gaat het behalve om simpele dynamiek controle heel vaak ook om het speciale klankkarakter van de compressor, dat veroorzaakt wordt door de gebruikte electronica en en curves. Het zijn vooral de vintage compressors die een stevige dosis aangename kleuring leveren. Een mooi voorbeeld is de befaamde Collins 26 U1 vari-mu buizencompressor uit 1960. Al een tijdje terug maakte Analog Obsession – what’s in a name! - daar al een uitstekende plugin van, maar nu gooien ze er een stevige schep bovenop met een multibandsversie, de KolinMB. MB staat voor multiband; drie instelbare banden met elk hun eigen externe sidechain input en afzonderlijke mixknop, dat is een soort gedroomde ultra-flexibele uitrusting voor sappige vintage compressie!

Windows, macOS vst3/au/aax plugin

analogobsession.com

 

 

FullBucket Bucket ONE

Björn Arlt alias FullBucket is een vaste gast in deze rubriek en niet vanwege stiekeme verleende gunsten maar omdat ie simpelweg hele mooie gratis software synths maakt. Dit keer geen emulatie van een vintage Korg, hij heeft ze bijna allemaal afgewerkt, maar van de Italiaanse Crumar Bit One en Bit 99 analoge synths, mede ontworpen door Magio Maggi (Synthex). De Bits waren traditioneel opgezette subtractieve synths voor een heel betaalbare prijs maar met een solide, volle analoge sound. Daarvoor waren 2 oscillators met 3 golfvormen, een ruisgenerator, een prima CEM low-passfilter met resonantie, 2 envelopes en 2 lfo’s verantwoordelijk. Klinkt prima en heeft 64 stemmen, split en double plus midi control en midi learn.

Windows, macOS 32/64 bit vst2/vst3/au/clap plugin instrument

fullbucket.de

 

 

{rood}

GRATIS SOUNDS

 

Karoryfer Black And Blue Basses

 

Samplelibraries van hollow body (vingers) en solid body (plectrum 5-snarige basgitaren. 2000 samples( 1GB) aan SFZ samples voor bij voorbeeld de gratis Plogue Sforzando player.

shop.karoryfer.com

 

 

Impact Soundworks Shreddage 3 Stratus Free

Doen we er meteen een prachtig pakket elektrische gitaar bij want de uitgebreide Shreddage 3 Stratocaster library is nu ook bruikbaar in NI’s gratis Kontakt Player. Met mixer en effecten!

impactsoundworks.com

 

Strezov Sampling AfflatusString Free

Nee geen drums maar een uiterst fraaie gratis Kontakt strijkerlibrary met een revolutionaire legato-emulatie (het verbinden van de noten). Ideaal voor emotionele strijkersklanken. Alleen voor de betaalde versie van Kontakt.

strezov-sampling.com

 

zoeken
zoeken