Download nieuwe freeware! BFD Player, HZ Box, Thump One

Interface Freeware 260: de beste gratis software & sounds

freeware 09-11-2023 08:11

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

BFD Player

Het recept is bekend; geef de gebruiker een gratis player en probeer ‘m daarmee te verleiden om extra betaalde soundpacks aan te schaffen. BFD doet precies dat met de BFD Player drumplugin. Er zijn natuurlijk al plenty gratis drumsampleplayers, maar het spectaculaire van BFD Player is de meegeleverde library van maar liefst 5GB (15 kits), en dat zijn voor de afwisseling eens geen ‘afgeslankte’ versies met minder sounds, mic channels of layers. Wie geen held is in het programmeren van drumpatterns zal blij zijn met de 350 preset drumpatterns die eveeneens in deze Player zitten. Verder krijg je een 3D editor, een efficiënte browser en een mixer met 4 macro’s voor snelle klankaanpassing. Er zijn natuurlijk plenty expansion packs voor wie de smaak te pakken krijgt.

Windows, macOS, 64 bit vst2/vst3/au/aax plugin instrument en standalone

bfddrums.com

 

HigherHz HZ Box

De meeste akoestische instrumenten bestaan uit een klankbron die trillingen opwekt, gecombineerd met een klankkast die de basisklank diepgaand vormt en filtert. Denk aan de body van een akoestische gitaar, klankbord en behuizing van een piano, maar ook de kast van een luidspreker. HZ Box is een plugin die je een virtuele ‘klankkast’ geeft waarmee je een klank kunt kleuren met 4 bandpass filters. Maar daar blijft het niet bij want er is ook een drive sectie een resonator en een lfo die filters en resonators kan moduleren. Met deze uitrusting kun je ook chorus-achtige en reverby effecten realiseren. De mixer waarin je alle onderdelen balanceert zorgt voor extra flexibiliteit; van subtiel tot radicaal.

Windows, macOS, vst3/au plugin

higherhz.com

 

Toybox Thump One

Zeker bij dance is de kickdrum een van de, zo niet dè, basis van de track. Er zijn dan ook heel veel plugins die beloven dat ze de ultieme kick kunnen produceren. Ook Thump One houdt zich bezig met ‘massive’ kicks via een wavetable engine voorzien van drive, filter en buzz schakelingen. Die wavetable werkt natuurlijk ook perfect voor overdonderende baslijnen. Maar er zit ook een ‘Layer’ JP8000-style supersaw engine in voor de onmisbare pompeuze leadsounds waarbij je kunt kiezen uit diverse intervallen en cross-mod. Voor elke parameter is er een envelope met heldere display en met 120 presets hoef je je niet eens met parameters bezig te houden. Er is trouwens ook een (betaalde) iPad ap van.

Windows, macOS, vst3/au plugin instrument

toyboxaudio.com

 

 

{rood}

GRATIS SOUNDS

 

Heavyocity Foundation Staccato Brass

Mooie ritmische, staccato koperblazers, met een kleine synthetische injectie voor pittige accenten en arpeggio’s. Werkt in de gratis Kontakt Player!

heavyocity.com

 

Function Loops Vocal Pop Stories

‘Billy Eilish-inspired’ pakket vocal sounds, inclusief construction kits en midifiles. Spookachtig en mysterieus. 24 bit wavebestanden

functionloops.com

 

Fracture Sound Blueprint: Electric Keys

Subtiele 2,3GB Kontakt library van de Fender Rhodes mk1 via DI, versterker en akoestisch inclusiefeffecten. Deze eerste library uit de gratis Blueprintserie werkt ook in Kontakt Free!

fracturesounds.com

 

 

zoeken
zoeken