Cherry Audio SEM

synthplugin als Sinterklaassurprise

freeware 04-12-2023 07:49

Bij Cherry Audio doen ze blijkbaar aan Sinterklaas, want ze geven een prachtige pluginversie van de Oberheim SEM analoge synth voor niks weg.

Oké, misschien is het een vroeg Kerstcadeau, maar wel een dat mag tellen. De Oberheim Synthesizer Expander Module, of kortweg SEM was een vroege, analoge, monofone synthmodule met een legendarische reputatie. Talloze – vooral Amerikaanse – topmuzikanten maakten het tot de basis van hun sound; Porcaro, Hammer, Zawinul, etc. maar ook iemand als Stockhausen waardeerde hem hogelijk. De kenmerkende sound van de SEM is vooral gebaseerd op het 12dB/oct filter dat als low-pass, high-pass, band-pass of band-reject filter functioneert. Verder 2 oscillatoren met groot bereik, zaagtand, puls, pwm, sync, fm en unison. Dat alles is nauwkeurig geëmuleerd in Cherry’s plugin en ze hebben een op een vintage Oberheim gebaseerde phaser en een delay toegvoegd. Je krijgt er 100 presets bij. En als een stem niet genoeg is is er de Cherry Eight Voice Oberheim emulatie voor $ 39,-.

De prachtige Cherry Audio Synthesizer Expander Module is echter helemaal gratis en werkt als 64 bit AU, VST, VST3, AAX plugin instrument en standalone.

meer informatie

 

zoeken
zoeken