Sonokinetic Tutti Free

freeware orkesteffecten

freeware 19-12-2023 07:40

Het Nederlandse Sonokinetic werkt al jarenlang aan een succesvol assortiment aan sound libraries. Om het jaar knallend uit te luiden geven ze een mooie orkestlibrary gratis weg.

Sinds de - vooral tijdens de Fairlightperiode overdadig gebruikte – ‘orchestra hit’ is het gebruik van door een symfonieorkest gespeelde speciale effecten, een constant element. De invloed van film soundtracks valt hierbij ook niet te onderschatten, want ook daar is het gebruik van bombastische, percussieve en huiveringwekkende orkestklanken schering en inslag.

Met Tutti Free schenkt Sonokinetic een collectie van dat soort orkestraal effectbejag gratis weg. Tutti is Italiaans voor ‘iedereen’, dus alle orkestleden maken geluid op het zelfde moment. Behalve hits – vaak met spannende aanzwelling – bevat deze collectie allerlei angstaanjagende aleatorische (door toeval bepaalde), dus atonale klanken en lange duistere glissandi, crescendo’s en atmosferen. De library werkt ook in de gratis Kontakt Free player, dus iedereen kan er van genieten, ‘duty free’!

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken