Download nieuwe freeware! MI-03 Bassline, Studio Drums, ConvertwithMoss

Interface Freeware 263: de beste gratis software & sounds

freeware 13-06-2024 14:06

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

GRATIS SOFTWARE

Music Instinct Mi-03 Bassline

Alweer een 303-emulatie, maar dit keer gelukkig met precies de dingen die je op de echte TB mist. Zo gaat de oscillator naadloos van zaagtand, via driehoek naar blokgolf, de loudness envelope is helemaal instelbaar en er is een tweede ADSR envelope voor het filter dat zelfs een ‘acid’ knop heeft. Er is een ingebouwde distortion om de aliasvrije oscillator weer lekker smerig te laten klinken. De sequencer heeft swing, accent, glide en mod en er is plek voor twee sequences. Via drag&drop wissel je patterns uit met je daw. Mi-03 werkt trouwens ook op iPad en standalone voor praktisch livegebruik.

Windows, macOS vst/au/auv3 plugin instrument en standalone

musicinstinct.com/mi03-bassline

The Crowhill Company Studio Drums

Vaults is een serie gratis soundpacks voor TCC’s eigen Vaults player. Momenteel zijn er al 5 soundpacks, Attic Grand, R+D Strings, Celest-a-tone, Shimmer Guitar en Chorus Synth . Het nieuwste famillielid is Studio Drums, een pop-punk kit opgenomen in Castlesound studio. Alle packs hebben een een zestal klankregelaars, bij Studio Drums voor room sound, stereobeeld, compressor, cheesy pitch change, tape delay en reverb. Je moet je inschrijven om te kunnen downloaden, maar er worden nog ‘talloze’ andere packs verwacht, dus dat kan zeker de moeite waard zijn.

Windows, macOS vst3/au/aax plugin instrument

thecrowhillcompany.com/vaults-free-plugin/

 

Jürgen Moßgraber ConvertWithMoss

Iedere maker van muzieksoftware bedenkt zijn eigen bestandsformat voor samples en dat leidt tot veel gezeur en hoofdpijn. Samples van de ene player of daw zijn meestal niet te laden in een andere app. Zou het niet mooi zijn als iemand… Het antwoord is Convert With Moss. Hiermee kun je talloze bestandstypes converteren en het kan multisamples maken van wav-bestanden. Ondersteund worden o.a. Kontakt, Ableton, EXS, NN-XT, Akai MPC, Bitwig en natuurlijk aiff, sfz, sf2 en wav. Een fikse klus voor meneer Moßgraber, verwacht dus geen gelikte gui, en af en toe loop je tegen beperkingen aan!

Windows, macOS, Linux standalone

mossgrabers.de/Software/ConvertWithMoss/ConvertWithMoss.html

 

 

{rood}

Native Instruments Jacob Collier Audience Choir

Collier bouwde een massief koor op uit het meezingende publiek bij zijn performances. Unieke grootse sound inclusief voetengestamp, vingergeknip en handengeklap. Uiteraard voor Kontakt en Free Player

native-instruments.com/en/products/komplete/vocal/jacob-collier-audience-choir/

 

Fracture Sounds Blueprint: Gentle Strings

klein strijkersensemble met dempers voor intieme maar emotionele kamerorkestklanken. Voor Kontakt Player en met atmosphere layer en reverb. Plus multimic en diverse klankregelaars.

fracturesounds.com/product/blueprint-gentle-strings/

 

Function Loops Billboard Vocals

Pakket met vrouwenstemmen maar ook, bass, loops, drums en fx. 10 vocal acapella’s en 40 vocal loops. Allemaal 24 bit wav-bestanden

functionloops.com/billboard-vocals.html

 

zoeken
zoeken