Videoreview van de IK Multimedia Uno Synth Pro

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 15-07-2021 07:07

Met de minisynthesizer Uno Synth zette IK Multimedia de eerste stappen in de analoge synthwereld. Nu is er dan de Uno Synth Pro, en met die toevoeging verwacht je natuurlijk wel het een en ander. De test van de Uno Synth Pro is te vinden in Interface 246, augustus-september 2021. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de tweede video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

 

De Uno Synth Pro bouwt voort op zijn voorganger. Net als de oorspronkelijke Uno Synth is het een monofone analoge synthesizer met een analoog filter en een ingebouwde sequencer, maar nu met drie oscillators in plaats van twee.

De Uno Synth Pro is in twee versies verkrijgbaar: een ‘grote’ versie met 37-toetsen keyboard en een minidesktop met 32 touchkeys. Van binnen zijn ze verder identiek. Het Italiaanse Soundmachines nam ook bij de Pro weer het technische deel voor rekening. 

Videoreview van de IK Multimedia Uno Synth Pro
In onderstaande vidoereview laat Stefan Robbers de werking van alle modules zien en horen. 

Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Stefan Robbers is al vele jaren auteur voor Interface. Hij gaat nu ook Nederlandstalige reviews voor Interface maken.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

In de videosectie verschenen de laatste tijd onder meer deze videoreviews:

* TC Electronic DVR 250DT Reverb controller

* Dave Smith OB6 synthesizer Vintage Mode patches

* Rossum Electro-Music Panharmonium Mutating Spectral Resynthesizer

* Sensel Morph MPE MIDI controller and Newfangled Generate

Mu-Tron Bi-phase II dual phase-shifter pedal

The Korg opsix altered FM synthesizer

The Devine RX serie active studio monitors and subwoofer

Novation Basstation II and the MOD DUO X

Check Gearjunkies.com!  

 

zoeken
zoeken