Videoreview van de Waldorf M wavetable synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 20-10-2021 17:09

Waldorf komt met een geweldige verrassing die alles in zich heeft om vertrouwde en vernieuwende klanken te scheppen: de M wavetable synthesizer. De test van de M is te vinden in Interface 248, december 2021-januari 2022. De videoreview kan je nu al in dit artikel bekijken. Het is de derde video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Wie Waldorf een beetje kent, weet dat de Duitse synthbouwer een verleden heeft waarin wavetables een grote rol spelen. Dat begon al met hun eerste product, de Microwave die eind jaren tachtig het licht zag, gebaseerd op de beroemde PPG Wave. Opvallende kenmerken waren de grote rode encoderknop en het metallic blauwe front.

Nu, dertig jaar later, grijpt de M terug op dit verleden. De M, een als desktop uitgevoerde synthesizer, is een 8-stemmige wavetable synthesizer met analoge filters en vca’s, met de soundengines van zowel de Microwave 1 als de later verschenen virtueel-analoge Microwave 2.

Stefan Robbers neemt je mee langs alle aspecten van de Waldorf M in deze videoreview. 

Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

 

zoeken
zoeken