Hans Weekhout over zijn standaardwerk 'Muziekproductie'

‘Ikzelf zou het op m’n nachtkastje hebben liggen’

xtra 11-11-2021 16:38

In 2016 kwam de eerste druk uit van Muziekproductie, het briljant geschreven boek over opnemen, mixen en masteren van Hans Weekhout. Onlangs verscheen de geheel vernieuwde vierde editie, met 50 pagina’s uitgebreid tot 400 pagina’s en helemaal actueel. Een gesprek met de schrijver vind je in Interface 248, dec21-jan22. Hier op Interface.nl publiceren we de Spotify playlist met de favorieten van Weekhout qua productie en de twee artikelen die hij eerder voor Interface schreef als download.

door Erk Willemsen - foto door Fred van Diem

De geheel vernieuwde vierde editie van Muziekproductie bevat meer pagina's, tips & tricks, plug-in-suggesties, en extra online content, en naast Pro Tools en Logic wordt ook Ableton Live behandeld.

Het prachtig geïllustreerde boek is in vijf jaar uitgegroeid tot hét Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van muziekopname. De Engelse vertaling Music Production heeft inmiddels een vergelijkbare status op de internationale markt.

Het boek ligt nu in de winkel voor € 32,90 en bij Hans Weekhout zelf via muziekproductie.com/boek
Ook te bestellen via onze webshop Muziekmagazines.nl!

En als je nog geen abonnee van Interface bent, kun je het boek cadeau krijgen bij een tweejaarabonnement (12 edities voor € 67,50 – en het boek gratis thuisgestuurd). Ga naar muziekmagazines.nl.

Download twee workshopartikelen door Hans Weekhout.
In 2018 hebben we in Interface twee uitgebreide artikelen over mixen van de hand van Hans Weekhout gepubliceerd. Je kunt ze nu downloaden vanuit de Xtra-sectie op Interface.nl.

Muziekproductie deel 1- Hans Weekhout - Interface 216 - maart 2018
Voorbereiding van de Mix.

Muziekproductie deel 2- Hans Weekhout - Interface 217 - april 2018 Workflow van de Mix.

Spotify playlist met favoriete producties
Hans heeft zo zijn favorieten natuurlijk als het op sound aankomt. ‘Vooropgesteld: ik ben een klankfreak. Maar ik kan ook genieten van een goede popsong. Morning van Beck vind ik fantastisch. Veel producties van Trevor Horn voor Yes en Grace Jones zijn goed. Windowlicker van Aphex Twin! Dat dat na zo’n lange tijd nog steeds overeind staat! No One Knows van Queens of The Stone Age, geproduceerd door Eric Valentine; prachtig! Sowieso ben ik fan van hem. John Congleton, bekend van St. Vincent is ook zo’n geweldige producer. Albums van Ariana Grande: bewonderenswaardig dat zo’n album een geheel wordt ondanks dat er tien producers en zes mixers aan zo’n productie werken. En hoe kan ik Shawn Everett vergeten, producer van Alabama Shakes en War On Drugs.’

 

zoeken
zoeken